SPOR-Tarsus Belediye:61 Beşiktaş Cola Turka:66

BEŞİKTAŞ-Cola Turka Kadın Basketbol Takımı, normal sezonun son maçında Tarsus Belediye’yi deplasmanda 66-61 yendi. Tarsus Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılar üst üste bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı. İyi savunma yapan Beşiktaş, bir ara farkı 6 sayıya yükseltti ancak çeyreğin son 4 dakikasında 10-0’lık bir seri yapan Tarsus Belediye skoru lehine çevirmeyi başardı. Salkauske’nin basketleriyle son dakikada durumu 18-18 yapan Beşiktaş, Seda Erdoğan’ın son saniyede gelen üçlüğünü engelleyemeyince ev sahibi ekip ilk çeyreği 21-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ev sahibi ekip yaptığı etkili savunmayla ilk dakikalarda skor üstünlüğünü korudu. Dominique ve Plenette’nin sayılarıyla etkili olan Tarsus Belediye karşısında son dakikalarda peş peşe sayılar bulmaya başlayan Beşiktaş Cola Turka, Marques ve Melike’nin katkısıyla arayı kapatmayı başardı ancak Tarsus Belediye soyunma odasına 39-36 üstünlükle gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte hücumda etkili olan siyah beyazlılar, Marques’in sayılarıyla öne geçmeyi başardı. 27. dakikaya 48-47 üstünlükle giren Beşiktaş Cola Turka, karşılaşmanın bu bölümünü 52-49 galip tamamladı.

Son çeyreğe hızlı bir giriş yapan Beşiktaş Cola Turka, art arda gelen basketlerle arayı açmaya başladı. Salkauske ve Marques’in sayılarıyla rakibi karşısında üstünlük kuran Beşiktaş Cola Turka, son 4 dakikada yaptığı hatalarla Tarsus Belediye’nin farkı azaltmasına engel olamadı. Bir ara farkı tek sayıya (59-58) düşüren ev sahibi ekibe Yasemin Horasan’ın sayısıyla cevap veren Beşiktaş Cola Turka, Nilay’ın üçlüğüyle rahat bir nefes aldı ve karşılaşmadan 66-61 galip ayrıldı.

Mücadelede Salkauske 18 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, Marques 17, Yasemin Horasan 13, Santos 6, Melike Bakırcıoğlu 5, Nilay Kartaltepe 3, Tuğba Taşçı ve Sales 2’şer sayı attı.