SPOR-Galibiyet sonrası futbolcuların açıklamaları

BEŞİKTAŞ-Futbolcular Almeida, Guti ve Bobo, Kayserispor maçı sonrasında şu açıklamaları yaptı: Bir forvet oyuncusundan her zaman gol beklendiğini ve gol atamayınca futbolcuların üzerinde baskı olduğunu söyleyen Almeida “İleride oynayan her oyuncu gol atmak ister, bir forvet oyuncusu için en kötü şeylerden birisi gol atamamaktır. Bugün attığım iki golle çok rahatladım” diye konuştu. Quaresma ile birbirilerini çok iyi tanıdıklarını ifade eden Portekizli oyuncumuz, farklı galibiyet için ise “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunun üzerine koyarak devam etmek istiyoruz” dedi. Gol sevinci sırasında yaptığı kalp işaretini kendisini her zaman destekleyen ailesine olan sevgisini göstermek için yaptığını belirten Almeida galibiyeti taraftarlarımıza hediye etti. Portekizli oyuncumuz, “İyi bir dönemden geçmediğimiz aşikar ama taraftarlarımız her zaman yanımızdaydı. Bu galibiyeti onlara armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

59. dakikada yerini Almeida’ya bırakan Bobo, “Önemli olan oyuna girenin faydalı olması. Bugün, Almeida attığı gollerle galibiyette önemli rol oynadı, bizleri de mutlu etti” dedi.

Guti ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Maç kazanmayı da böyle goller atmayı da özlemiştik. Yeni hocamız için de çok güzel bir galibiyet hediyesi oldu. Bundan sonraki günleri de aynı şekilde geçirmek istiyoruz.”

İki takımın da dengeli başladığı mücadelenin ilk dakikalarında Kayserispor uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Kısa paslarla topun sahibi olmaya çalışan sarı-kırmızılı ekip, yakaladığı en net pozisyonda öne geçmeyi başardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Zalayeta’nın vuruşuyla Kayserispor 22. dakikada durumu 1-0 yaptı. Rakibinin orta alanda yaptığı baskı sonucu oyun kurmakta güçlük çeken Beşiktaş, sağ kanattan Quaresma’nın ortalarıyla pozisyon bulmaya çalıştı. İlk yarım saatten sonra topa daha fazla sahip olarak ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 35. dakikada Simao’yla tehlikeli bir pozisyona girdi ancak Önder Turacı’nın müdahalesiyle Portekizli oyuncu yerde kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan siyah-beyazlılar rakibi üzerinde müthiş bir baskı kurdu. Kayserispor’u tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına hapseden Beşiktaş, sol taraftan İsmail Köybaşı’nın içeri taşırdığı toplarla beraberlik golünü aradı. 60. dakikada Bobo-Almeida değişikliği yapan siyah-beyazlılar 1 dakika sonra Almeida ile beraberlik golünü buldu. Oyuna girdikten sonra topla ilk buluşmasında beraberlik golünü atan Portekizli oyuncu böylelikle ligdeki ilk golünü bulmuş oldu. Karşılaşmanın 30. dakikasından sonra rakibi üzerinde oluşturduğu baskıyı ikinci yarıda da devam ettiren Beşiktaş, rakibine zor anlar yaşatmaya devam etti. Dakikalar 69’u gösterdiğinde ise siyah-beyazlılar 2. golü buldu. Kendisine yapılan faul sonrasında serbest vuruş için topun başına geçen Simao’nun ceza sahasına yaptığı ortaya kafayla vuran Ernst skoru 2-1 yaptı. İkinci yarıdaki müthiş baskılı oyunuyla izleyenlere keyif veren Beşiktaş, kanatlardan yaptığı ataklarla sarı-kırmızılıları zor durumda bıraktı. Kayserispor’un orta alandaki hakimiyetini sona erdirerek Guti, Ernst ve Necip üçlüsüyle oyunu yönlendiren Beşiktaş, kanatlardan geliştirdiği ataklarla da çok net pozisyonlar yakaladı. 76. dakikada beraberlik golünün asistini yapan Quaresma çıktı sahneye. Portekizli oyuncu, kariyeriyle özdeşleşen inanılmaz bir şutla fileleri buldu ve durum 3-1 oldu. İkinci yarıda Beşiktaş’ın kalesine gelmekte güçlük çeken Kayserispor, 80. dakikada bir penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu kullanan Selim, attığı golle farkı 1’e indirdi (3-2). Beraberliği yakalamak için her türlü riski alan Kayserispor’un açıklarını iyi değerlendiren Beşiktaş, Quaresma-Almeida işbirliğiyle bir gol daha atarak durumu 4-2 yaptı. Quaresma sağdan getirdiği topu Almeida’nın önüne gönderdi, Almeida da yaptığı tek vuruşla kendisinin ikinci, Beşiktaş’ın dördüncü golünü attırdı. İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda attığı gollerle karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Halis Özkahya, İsmail Şencan, Muhittin Gürses, Hakan Ceylan (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Matteo Ferrari, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Fabian Ernst, Necip Uysal, Guti (Dk. 83 Fernandes), Simao, Quaresma, Bobo (Dk. 59 Almeida)

Yedekler: Cenk Gönen, Erhan Güven, Nihat Kahveci, Mehmet Aurelio, Mert Nobre, Fernandes, Almeida

Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

Kayserispor: Souleymanou, Hasan Ali, Önder, Serdar, Savaş, (Dk. 62 Ömer) Ziani (Dk. 69 Furkan), Abdullah, Selim, Mehmet Eren, Zalayeta (Dk. Dk. 57 Kujoviç), Amrabat

Yedekler: Gökhan, Troisi, Ali Bilgin, Semih, Ömer, Furkan, Kujoviç

Teknik Direktör: Şota Arveladze

Goller: Zalayeta (Dk. 22), Almeida (Dk. 61-Dk. 89), Fabian Ernst (Dk. 69), Quaresma (Dk. 76), Selim (Dk. 81)

Sarı Kartlar: Ferrari (Dk. 23), Quaresma (Dk. 36), Ziani (Dk. 41), Fabian Ernst (Dk. 45), Savaş (Dk. 56), Amrabat (Dk. 69), Rüştü Reçber (Dk. 80), Necip Uysal (Dk. 83), Simao (Dk. 90)