Son Dakika Beşiktaş (21.03.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Sanat Galerisi’nde Ahmet Fazıl Aksoy’un Soyutlar sergisi sanatseverleri ağırlıor…  Nurgül Yeşilçay Mithat Can Özer ile  Etiler’deydi… 40 gün 40 gece Beşiktaş’ta indirim var… 

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ

SOYUTLAR SERGİSİ BEŞİKTAŞ SANAT GALERİSİ’NDE
Ahmet Fazıl Aksoy, 1949`da Samsun`da doğdu. Perşembe Öğretmen Okulu ve Samsun 19 Mayıs Lisesi`ni bitirdikten sonra, İstanbul Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Kısa bir süre avukatlık yaptıktan sonra 1980 yılından itibaren tamamıyla resme döndü. İstanbul Ressamları Kuşağı`nın son temsilcilerinden olan Ahmet Fazıl Aksoy, 20 yılı aşkın bir süredir resim çalışmalarını sürdürmektedir. İlk ve Orta Okul yıllarında resim heyecanı, okul afişlerini, öğretmenler odasındaki resimleri ve Atatürk portrelerini yaparak devam eder. Lise birincisi olarak mezun olan sanatçı, devam zorunluluğu olmayan Hukuk Fakültesi`ne girer. Zamanın çoğunu resim yaparak geçiren Ahmet Fazıl`a Burhan Uygur ve Cihat Burak`ın övgüleri büyük motivasyon sağlar. Ressam, İstanbul`un pitoresk atmosferine duyduğu yoğun ilgiyle her sabah sehpasını alıp güneşin doğuşundan batışına kadar Emirgan, Kız Kulesi, Haliç, Sarıyer, Üsküdar, Kandilli, Anadolu ve Rumeli Kavağı, Çubuklu ve Galata gibi İstanbul`un tarihiyle özdeşleşmiş mekanları tüm güzellikleriyle tuvaline yansıtmaktadır. Empresyonizmi kendi resim anlayışıyla yorumlayan sanatçının çalışmaları büyük beğeni toplamaktadır.
Yurtiçi ve yurt dışındaki kişisel sergilerin yanı sıra, birçok karma sergiye de katıldı. Çok sayıda eseri yurt dışında, özellikle İngiltere`de çeşitli özel koleksiyonlarda, Türkiye`de ise özellikle banka koleksiyonlarında bulunmaktadır. İstanbul resimleri ile tanınan sanatçı, bu şehrin dünyanın en güzel ve en resimsel şehri olduğunu söylemektedir. Çalışmalarına İstanbul`da devam etmektedir.
Sanatçının “Soyutlar” adını vermiş olduğu son sergisi Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda yer alan Beşiktaş Sanat Galerisi’nde 09-31 Mart 2011 tarihleri arasında Pazar hariç her gün 11.00 – 18.30 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır.

POLİS ADLİYE AKTÜEL HABERLER

AŞKTA İKİNCİ ROUND

Magazin basının ilgisi nedeniyle ayrılan Nurgül Yeşilçay-Mithatcan Özer ikilisi, önceki akşam Etiler’de bir restoranda objektiflere yakalandı. Bebek’te objektiflere yakalanınca aşkları ortaya çıkan, 28 gün sonra ise ayrıldıkları yazılan Mithatcan Özer’le Nurgül Yeşilçay, dün akşam Etiler’de magazin basınından uzak bir mekanda buluştu. Mekanda buluşur buluşmaz birbirlerini öpücük yağmuruna tutan ikili, yaklaşık bir saat birbirlerini pür dikkat dinledi. Çift, flaşların patlamasıyla tedirgin oldu. Yeşilçay görüntülenmemek için yüzünü saklarken, mekan görevlileri çiftin önünü kapatıp mekanın kepenklerini indirdi. Gazetecilerin kendilerini görüntülemesine tepki gösteren Mithatcan Özer, kapıya çıkarak gazetecilere, “Bizim hayatlarımız satılık mı, rahat bırakın bizi. İçeride yemek yiyoruz, bunda ne var. Çekmeyin kardeşim” dedikten sonra Yeşilçay’ın yanına geçti. Masada Özer’i sakinleştirmeye çalışan Yeşilçay, birlikte görüntülenmemek için mekandan tek başına ayrılıp taksiye bindi.

AYRILMADIK

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisiyle yıldızını parlatan oyuncu Beren Saat, yönetmen sevgilisi Levent Semerci’den iki ay önce ayrıldığı iddialarını yalanlayarak, “Tabii ki birlikteyiz, ayrılmadık” diye konuştu. Kanal D’nin rekortmen dizisi ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin yıldızı Beren Saat, yeni filmi ‘Ayhan Hanım’ı çeken yönetmen sevgilisi Levent Semerci’den iki ay önce ayrıldığı iddialarını yalanladı. Dizi çekimleri nedeniyle yoğun bir tempoda çalışan Saat, dün evine yakın olduğu için yaklaşık 5 saatini Etiler Akmerkez’de geçirmeyi tercih etti. Alışveriş merkezine tek başına gelen ve meraklı gözlere aldırış etmeden alışveriş yapan Beren Saat, bir mağazada yaklaşık bir saat ayakkabı baktı. Bir saat sonunda ise oyuncu ancak bir çift ayakkabı aldı. Alışverişin ardından yemek arası veren Saat, daha sonra Celile Toyon, Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler’in rol aldığı Handan İpekçi imzalı “Çınar Ağacı” filmini izledi.

‘UTANIYORUM’…

Son olarak İran asıllı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi’nin “Gergedan’ın Son Şiiri” filminde İtalyan oyuncu Monica Bellucci’nin kızını canlandıran Saat, “Dünyaca ünlü bir yıldızla oynamak nasıldı?” sorusuna “Karşılıklı olarak fazla oynamadık. O yüzden nasıl bir duygu olduğunu anlamadım ama sonuçta Monica’yla oynamak bile son derece güzel bir duygu” dedi.
Yaklaşık 2 yıldır birlikte olduğu yönetmen Levent Semerci’yle hakkında çıkan ayrılık söylentilerine de isyan eden Saat, “Tabii ki birlikteyiz, ayrılmadık” diye konuştu. Saat, “Arkadaşlar utanıyorum” diyerek gazetecilerden gelen diğer soruları da kibarca geri çevirdi.

40 GÜN 40 GECE İNDİRİM

Matraş, festival coşkusuna kapılarak alışverişin tadını doyasıya çıkarmak isteyenlere 2011 koleksiyonunda yer alan çok özel 40 üründe indirim yaparak sürpriz yapıyor. Matraş, sürprizden yararlanmak isteyen tüm alışveriş tutkunlarını İstanbul’daki Akmerkez, İstinye Park, Galeria ve Palladium mağazalarına ya da www.matras.com adresindeki sanal mağazasına bekliyor.
Matraş 2011 ilkbahar-yaz ayakkabı ve çanta koleksiyonları
Matraş’ın yeni sezon koleksiyonunda yer alan çantalar, kadın ve erkek ayakkabıları kişisel stilini sezonun önde gelen trendleriyle kombine ederek özgün bir çizgi yakalamak isteyenlere sesleniyor. Jean ve kanvas kumaşından, beyaz deri üstüne yapılmış renk renk baskılardan, yılan derisi görünümü verilmiş deriden, krem ve açık kahve tonlarındaki doğal deriden yapılma ayakkabı ve çantalar zarif, özgün ve zevkli bir stile sahip olmak isteyen kadın ve erkeklerin dolaplarında yerini almayı bekliyor.
Matraş’ın yüksek topuklu ve platformlu modelleri damgasını 2011 yazına vurmaya hazırlanıyor. Feminenliğin ön planda olduğu Matraş 2011 yaz kadın ayakkabı koleksiyonunda, tutkulu ve rahatına düşkün bir Matraş kadını arz-ı endam ediyor. Natürel deriler ve süetlerin yanında özellikler yaz gecelerinde kadınların yıldızlaşmasını sağlayacak yüksek ökçeli şık rugan ayakkabılar da koleksiyonun önemli parçaları arasında yer alıyor. Kırmızı, mavi, krem, siyah ve tarçın tonlarına sıkça rastladığımız koleksiyonda konfor ve zarafeti bir araya getiren platformlar dikkat çekiyor.
Matraş’ın 2011 yaz erkek ayakkabı koleksiyonunda denizci stilinin etkisi yoğun bir şekilde hissediliyor. Ancak, daha modern bir stil ile yorumlanan klasik modeller de yeni koleksiyonunun vazgeçilmezlerinden. Ayrıca lacivert, beyaz ve açık kahve deriden looferlar da koleksiyonda sıkça karşımıza çıkıyor. Siyah, kahve, gri ve lacivertin geniş bir renk yelpazesinde kullanıldığı Matraş 2011 yaz erkek ayakkabı koleksiyonu, iş ve özel yaşamında tarzını konuşturmak isteyen şık beylerin dolabında yer almayı bekliyor.
Matraş’ın 2011 yaz çanta koleksiyonundaki modellerin boyutları geçtiğimiz yıllara oranla ufalsa da koleksiyonda hala pembe, krem ve pembe gibi yaza özel renk seçenekleri ile iri parçalar bulmak mümkün. Beyazdan pembeye, lacivertten kreme, griden yeşile, hatta kahve ve siyah tonlarına geniş bir renk seçeneği sunan Matraş, yaz mevsiminin vazgeçilmez rengi turkuazla ise koleksiyona ayrı bir dinamizm katıyor. Turkuaz aksesuarlarla renklendirilen bu alt grup, pembe, krem ve kahve tonlarındaki doğal derilerle bir araya gelerek gençliğin canlı ve enerjik yönünü yansıtıyor.

SAPPHIRE’DE BEBEK BAKIM ODASI AÇTI

Canbebe, Sapphire Çarşı ve Profilo AVM’de bebek bakım odası açtı. Annelerin ev dışında hijyenik bir ortamda bebeklerinin günlük bakımları için özel odalar hazırlayan Canbebe, Starcity Alışveriş Merkezi’nin ardından Profilo Alışveriş Merkezi ve kapılarını geçtiğimiz hafta açan Sapphire Alışveriş Merkezi’nde de bebek bakım odası açtı. Anneler, bu özel odalarda, yanlarında bebek bezi olmadığında, görevlilerden ürün talep edebiliyor.
Avrupa’nın hijyenik ürünler devi Ontex International kalitesiyle üretilen Canbebe, ‘Canbebe Bebek Bakım Odaları’nın sayısını her geçen gün arttırıyor. Özellikle bebeklerin bakımı için özel alanlara ihtiyaç duyulan alışveriş merkezleri ve hastanelerde bakım odaları hazırlayan Canbebe, her zaman olduğu gibi yine annelerin yanında… Canbebe, mart ayı başında hizmete açılan Sapphire Çarşı AVM ve Mecidiyeköy Profilo AVM’de toplam 4 bebek bakım odasını daha annelerin kullanımına açtı. Sapphire Çarşı’da havuz katı, bebek-çocuk mağazaları katı ve yemek katında olmak üzere üç; Profilo AVM’de bir adet olmak üzere bakım odaları, annelere ve bebeklerine konforlu ve hijyenik bir ortam sunuyor.
Annelerin; alt değiştirme, emzirme, dinlenme gibi her türlü ihtiyacına cevap veren ‘Canbebe Bebek Bakım Odaları’, her ayrıntı düşünülerek tasarlanıyor. Anneler, özel olarak dizayn edilen koltuklarda rahatça emzirirken; bebek bakım odasında bulunan renkli görseller ve maketler, bebeklerin eğlenceli zaman geçirmesine yardımcı oluyor.
Bebek bakım odalarının sağladığı en büyük kolaylıklardan biri ise, çantasında bez bulunmayan annelerin, görevlilerden bez talep edebilmesi… City’s, Galleria, Carrefour Haramidere gibi günün her saati yoğun olan alışveriş merkezlerinde bulunan ‘Canbebe Bebek Bakım Odaları’, annelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Hastanelerdeki bebek bakım odaları ise, yeni annelere alt değiştirme ve bakım eğitimi vermek için kullanılıyor.
‘Canbebe Bebek Bakım Odaları’nın bulunduğu adresler ise şöyle:
• Haydarpaşa Numune Hastanesi – Çocuk Acil Servisi – İstanbul
• Zeynep Kamil Doğum ve Çocuk Hastanesi ( Yenidoğan Kontrol Polikliniği – Genel Poliklinik – Yenidoğan Yoğun Bakım Katı ) İstanbul
• Kale Outlet Center ( 3 oda ) – İstanbul
• Carrefour Haramidere Alışveriş Merkezi – İstanbul
• City’s Nişantaşı ( 2 oda ) – İstanbul
• Academic Hospital – İstanbul
• Beylicium AVM – İstanbul
• 212 Power Outlet Center Alışveriş Merkezi ( iki oda ) – İstanbul
• 19.Uluslar arası Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı – 2010 – İstanbul
• Galleria Alışveriş Merkezi – İstanbul
• Gazi Üniversitesi Hastanesi – Ankara
• Mangal Sefası Restaurant – Ankara
• Lokman Hekim Hastaneleri – Ankara (2 oda )
• Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi – İzmir
• Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi – İzmir
• Alanya Alanyum Alışveriş Merkezi – Antalya
• Medical Park – Samsun
• Zafer Çarşısı AVM – Çorum
• Tekden Hastanesi – Kayseri
• Medical Park – Tokat
• Özel Mozaik Hastanesi – Hatay
• Teras Park AVM – Denizli
• Star City – İstanbul

BAŞKENTTEN İSTANBUL’A FİNANS GÖÇÜ BAŞLIYOR İL YOLCU VAKIFBANK

İstanbul’un dünyanın sayılı finans şehirleri arasında yer alma projesi ilerliyor. Kamu bankaları genel merkezlerini Ankara’dan İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. Levent semtinden bina kiralayan Vakıfbank önümüzdeki ay artık İstanbul merkezli bir banka olacak.
İstanbul Finans Merkezi projesinde somut adımlar atılmaya başladı. Merkez Bankası’nın taşınmasının gölgesinde kalan proje için başlangıcı Vakıfbank yapıyor. Torba Kanun ile taşınmanın yasal altyapısı sorununu çözen Vakıfbank İstanbul’da bina kiralama işini de tamamladı. Nisan ayından itibaren Vakıfbank’ın ana bankacılık birimleri İstanbul’a taşınıyor. Ticari bankacılık, hazine, yatırım ve özel bankacılık işlemleri Ankara’nın dışına çıkarılmış olacak. Taşınma kapsamında 337 personel belirlenirken, 250 kişilik ilk kafilenin 20 Nisan’dan itibaren İstanbul’a gitmesi planlanıyor. Eşi Ankara’da çalışan ve çocukları okuyanların tayinleri ise haziran sonrasına bırakıldı. Edinilen bilgilere göre İstanbul’a gideceklerin taşınma masrafları da karşılanacak. Personele taşınma yardımı yapılmasının yanı sıra İstanbul ile Ankara arasında maaş farkından kaynaklanabilecek sorunların da çözüme kavuşturulacağı belirtiliyor. İstanbul’a taşınma konusunda hiçbir personelin mağdur edilmeyeceğine dikkat çeken üst düzey bir banka yetkilisi uyum sorunu çözülene kadar her türlü maddi desteğin sağlanacağını söyledi. Konuya ilişkin olarak geçen hafta genel müdürlük binasında personeli ile bir araya gelen Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Levent’te bina kiralandığını söyledi. Kalkan, çalışanlarına hazır olmaları gerektiğini ifade ederek önümüzdeki aydan itibaren taşınma işlemine başlanılacağını bildirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile banka arasında Ataşehir’de ayrılan yere yeni bina yapılması konusuyla ilgili görüşmeler ise devam ediyor. İstanbul’un finans merkezi olmasına yönelik proje kapsamında Ziraat Bankası ve Halk Bankası TOKİ Emlak Konut’a ait araziden 100 dönümün üzerinde bir yer satın almıştı. Finans merkezi için üç kamu bankasının cebinden çıkacak toplam rakamın 500 milyon lirayı aşacağı belirtiliyor. İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen ekonomi yönetimi, Türkiye’nin küresel kriz ortamında önemli avantajları bulunduğu görüşünde. İstanbul finans merkezi olmak için Moskova, Dubai, Pekin, Panama ve Varşova gibi şehirlerle yarışıyor. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) konuya ilişkin çalışmasına göre projenin hayata geçirilmesi kapsamında 2 milyar Euro’nun üzerinde bir yatırım yapılması gerekiyor. Projenin hayata geçirilmesi halinde 150 bin kişilik istihdam sağlanması ve 20 milyar Euro’luk gelir elde edilebileceği kaydediliyor.

RAYBANDAN PROTESTOLU YENİ SEZON TANITIMI!

Ray-Ban, “Never Hide” iletişim kampanyası için 12 ülkede aynı günde aynı saatte bir “Big Bang” oluşturdu. 19 Mart Cumartesi günü İstanbul, Şangay, Roma, Berlin, Tokyo, Delhi, Paris, Barselona, Londra, New York, Rio ve Can Cun’da gerçekleşen Ray-Ban Big Bang Event, Ray Ban’in web sitesinden canlı olarak yayınlandı. Ray-Ban Big Bang event için İstanbul’da Ortaköy Meydanında sahne kuruldu. Boğaz Köprüsünün ihtişamlı güzelliği ve Asya ile Avrupa’yı birleştiren Marmara denizinin eşlik ettiği NEVER HIDE çerçevesi içinde fotoğraf çektirerek mesajlarını İstanbul’dan tüm dünyaya ulaştıran katılımcılar yedi farklı çekim ve konu ile ayırt edilerek kampanyanın kahramanları oldular. Nükleer Santrale yönelik tepkiler mesajlarda ağırlık kazanırken, kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetleri, eğitim sorunları, hayvanlara yönelik şiddet ve Galatasaray’ın durumu en fazla kullanılan mesajlar oldu. 12 ülkeden milyarlarca insanın birbirlerini canlı olarak izlediği etkinlikte, dünyada da en çok verilen mesaj, “Nükleer santral tehlikesi”, “Barış ve sevgi çağrısı” oldu. Özellikle, Newyork, Şangay, Paris, Barcelona’da Nükleer santral ve Barış çağrıları yoğundu ve diğer ülkelerde bu çağrılara destek verdiler. Dünyada ilk kez, sanal alemde 12 ülkeden aynı anda Big Bang hareketi başlatıldı. 12 ülkeden toplam, 14 bin mesajın ulaştırıldığı etkinlik 3 saat surdü. İstanbul’da yağmura rağmen mesajlarını iletmek için yüzlerce insan sıraya girdi ve Şangay’da sabaha karşı mesaj vermek için uyumayarak etkinlik saatini bekledi.

ABDULLAH UÇMAK VE ADAMLARINA YÖNELİK OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Maslak’ta silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses’in tedavisi özel bir hastanede sürerken, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılar adliyeye sevk edildi. Abdullah Uçmak ve diğer 5 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi. Zanlıların adliyeye sevkinin ardından Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nden zanlılara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada operasyonun nasıl gerçekleştirildiği ve Uçmak ile diğer zanlıların nasıl yakalandığına dair bilgiler verildi.
Gazetecilere dağıtılan operasyon görüntüleri polisin nefes kesen operasyonunu gözler önüne serdi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda ilk Abdullah Uçmak yakalanıyor. Bir toprak zemin üzerine yatırılan Uçmak’ın eşofmanlı ve kafasında bir şapka olduğu gözleniyor. Özel harekat polisleri bir dairenin kapısını kırarak içeri giriyor. Apartman dairesine baskın yapan ekipler dairenin içini didik didik inceliyor. Olay yeri inceleme ekipleri de eşyalar üzerinde inceleme yapıyor.
Operasyon yapılan evde gelişmelerin takip edildiği günlük bazı gazetelerin bulunduğu gözlemleniyor. Çeşitli adreslere baskın yapan polisler Uçmak dışında bazı zanlıları da gözaltına alarak polis otosuna götürüyor. Özel harekat polislerinin bir bahçede yaşadığı hareketlilik dikkat çekiyor. Polislerin bir market içinde araştırma yapması görüntülere yansıyor.
Sonraki görüntülerde polisin Ömerli Barajı’ndaki çalışmaları yer alıyor. Dalgıç polisler barajın çevresinde ve suyun içinde aramalar yapıyor. Bu sırada dalgıçların bir poşet içinde saldırıda kullanıldığı öne sürülen silahı bulduğu gözleniyor.

ERGENEKON SANIKLARI ADLİYEDE

Ergenekon soruşturması kapsamında ‘Zirve Yayınevi Davası’yla ilgili mahkemeye sevk edilen aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 2 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Dava kapsamında gözaltına alınan 9 kişi dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilmişti. Savcılık sorgusunun ardından 7 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, şahıslardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Abat’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan muvazzaf asker olanlar Hasdal Askeri Cezaevi’ne diğerleri ise Metris Cezaevi’ne gönderildi.