SPOR-Vardar: Yaşı geçmiş yabancılarla kazanılmaz

BEŞİKTAŞ-Kulübün altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar, yaşı geçmiş yabancılar ile futbolun hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi. Mardin Beşiktaşlılar Derneği’nce Beşiktaş’ın 108. yılı nedeniyle düzenlenen 1903 etkinliğine katılan Vardar, 21 Kasım Stadı’nda Beşiktaş Futbol Okulu’nu ziyaret etti.

Türk futbolcunun yeteneğine inanan birkaç kişiden biri olduğunu, gençlere ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Vardar, Türkiye’de alt yapıdan uzman olduğunu ve yetiştirdikleri yüzlerce futbolcunun bulunduğunu belirtti.

“TÜRK GENÇLERİNE HEPİMİZ ÖNEM VERMELİYİZ”
Mardin’de bir futbol okulunun olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Vardar, şöyle dedi:
”Beşiktaş’ta ilk yöneticiliğimde Beşiktaş futbolcu araştırma merkezini kurduk. O zaman 3 tane futbol okulumuz vardı. Şimdi 133 tane var. İngiltere, Nijerya, Avustralya ve çeşitli yerlerde okulumuz var. Bunların en önemlisi burada olması. Dünyanın en genç nüfuslarından biri Türkiye. Onun için gençlerimize hem spor olanağı sunmak hem kültürel gelişimini sağlamak istiyoruz. Türk futbolcunun yeteneğine inanan birkaç kişiden biriyim. Yaşı geçmiş yabancılar ile futbolun hiçbir yere gitmeyeceğini çok iyi biliyorum. Yaşı geçmiş yabancılar ile futbol hiçbir yere gitmez. 40 senelik futbol hayatımda hep bunları söylüyorum. Bugün iyi incelenirse iyi futbolcular çıkar. Geçen sene Hakkari’den 11 yaşında bir futbolcu aldık. Çok yetenekli, her şeyini ayarladık. Burayı tararsak çok iyi futbolcuların çıkacağını çok iyi biliyorum. Ama tabi burada esas yerel bölgedeki takımların gençlere önem vererek genç futbolcuları oynatması lazım. Türk gençlerine hepimiz önem vermemiz lazım. Hepsi çok zeki, futbolda bilhassa çok yetenekliler. Örneğin Mardinspor’un ekonomi ile ilgili ciddi sıkıntıları var. Türkiye’deki bütün kulüplerin aynı. Bunu tek önleyecek şey gençlere önem vermektir.”

“GENERALLAR İLE MAÇ KAZANILMAZ”
Beşiktaş’ta son dönemlerde transfer yapıldığını, generaller ile maç kazanılmadığını anlatan Vardar, ”Eğer omurga dediğiniz yerde kendi alt yapıdan yetişmiş olursa, yıldızlar da olacaktır. Esas yıldızlar alt yapıda. İnşallah burada yeni Muhammetler yetişecek. Buradan bulmak çok mümkün. 10 tane yabancı olan takımda buna olanak sağlamak çok zor” diye konuştu.

Mardin Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kadir Kerimoğlu da Beşiktaş’ın bugün doğum günü olduğunu, bu nedenle Mardin’de bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

NTV