SPOR-MP Trabzonspor:89 Beşiktaş Cola Turka:96

BEŞİKTAŞ-Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ligin 22. haftasında MP Trabzonspor’u 96-89 mağlup etti. Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip üst üste bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı. Ancak kısa sürede hücumda etkili hale gelen siyah-beyazlılar, Kemp’in sayısıyla ilk 5 dakikayı 10-9 önde tamamladı. İlk çeyreğin son 3 dakikasına girilirken 16-10 önde olan Beşiktaş Cola Turka, Eugene Snow ve Igor Milosevic’in sayılarını engelleyemeyince MP Trabzonspor ilk çeyreği 23-21 galip bitirdi. İkinci periyota Igor Milosevic’in üçlüğüyle başlayan bordo-mavililer, isabetli dış atışlarla arayı açmaya başladı. Ali Karadeniz’in de skora katkı yapmasıyla üstünlüğünü koruyan MP Trabzonspor karşısında son dakikalarda farkı kapatan siyah-beyazlılar, savunmadaki direncini yitirince bordo-mavili ekip soyunma odasına 55-42 önde gitti.

İkinci yarıya 6-0’lık bir seriyle başlayan siyah-beyazlılar, Chatman ve Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla farkı 1 sayıya kadar düşürdü (59-58) ve Ignerski’nin üçlüğüyle öne geçmeyi başardı. Bu andan sonra Serkan Erdoğan’ın dış atışlarıyla skor üreten Beşiktaş Cola Turka, 27. dakikaya 70-61 önde girdi ancak Milosevic ve Ali Karadeniz’in son 2 dakikada attığı sayılarla Trabzonspor farkı düşürdü. Karşılaşmanın üçüncü periyotu siyah-beyazlıların 73-70 üstünlüğü ile sona erdi. Dördüncü çeyreğe Ogilvy’nin basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, uzun süre rakibine potayı göstermedi ve arayı açtı. MP Trabzonspor son dakikalarda farkı azaltsa da üstünlüğünü kaptırmayan siyah-beyazlılar mücadeleden 96-89 galip ayrıldı.

Chatman 18 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, Kemp ve Ogilvy 15’er, Ignerski 14, Serkan Erdoğan 12, Cevher Özer 9, Bekir Yarangüme 7, Likholitov 4, Mustafa Abi 2 sayı kaydetti.