Son Dakika Beşiktaş (19.03.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda birbirinden güzel ve ilginç filmler sinemaseverler ile buluşuyor… Şovmen Ceyhun Yılmaz Etiler’de Hürrem krizi yaşadı… Türkiye’de ilk mağaza Etiler’de…

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ
BELGESEL ARKEOLOJİ İLE SÜRÜYOR

ŞOVMEN CEYHUN YILMAZ ETİLER’DEYDİ

Kafasına bağladığı puşi ile Hintlileri andıran Ceyhun Yılmaz, bir arkadaşına arızalanan motosikleti için yardım etti. Yılmaz, daha sonra Big Chefs Restaurant’a geçti. Burada ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde Hürrem karakterini canlandıran Meryem Uzerli’yi gören şovmen, yanındaki arkadaşlarına “Hürrem burada ve onunla birazdan tanışacağım” dedi. Kendisini görüntüleyen gazetecileri fark eden Ceyhun Yılmaz, “Vallahi biraz önce Hürrem’in yanına gidip onunla tanışacaktım. Ama sizi görünce bundan vazgeçtim” dedi.

MARKA MARKA YENİ SEZON

TÜRKİYE’DE ilk mağazası Akmerkez’de açılan Adolfo Dominquez’in 70’lerden ilham alınarak hazırlanan tasarımlarında katlı etekler, kabarık elbiseler, danteller ön planda. 1970’LERİN esintilerini gördüğümüz Beymen’de kadınları bol paça pantolonlar, kargo pantolonlar, tulumlar, uzun etekler, erkekleri ise koton takımlar, polo yaka tişörtler, keten kıyafetler bekliyor.
PARK Bravo tasarımlarında geometrik kıyafetler, elbiseler, erkek tarzı gömlekler, uzun ceketler ve çiçekler göze çarpıyor.
FOREVER New tasarımlarına Fransız esintisini yansıttı. Koleksiyondadanteller, fırfırlar, elbiseler, bluzlar, etekler ve daha pek çok seçenek bulabilirsiniz.
BATİK’TE desenli pantolonlar, fırfırlı etekler, tulumlar, tişörtler, yüksek bel pantolonlar, maksi etek ve elbiseler dikkat çekici.
GIZIA’NIN 70’lerden esinlenerek hazırladığı ‘Aynalar’ adını verdiği koleksiyonunda maksi kıyafetler, çiçek baskıları, bol paça pantolonlar, hiper mini elbiseler görmek mümkün.
ENDER Mağazaları, erkekler için rahatlık ve şıklığın öne çıktığı yeni bir koleksiyon hazırladı. Takım elbise, gömlek, tek ceket, trençkot, yelek ve tişörtler erkeklerin vazgeçilmezi olacak.
DEFACTO koleksiyonunda desenli elbiseler, tişörtler, bluzlar, yarasa kollar, kloş etekler, skinny pantolonlar, şortlar ve etekler dikkat çekiyor. Erkeklerde ise beyaz pantolonlar, keten gömlekler, bermudaları görüyoruz.
İPEKYOL Machka ve Twist kadını yeni sezonda da çok şık. Markaların koleksiyonlarında dantel, tulum, bol pilili elbiseler, bluzlar, şortlar, çiçek desenli pantolonlar yeni koleksiyonun ayrıntıları…
DAMAT bu yıl ADV ve Tween markalarıyla yine fark yaratacağa benziyor. Koleksiyonlarda genelde takım elbiseler, hırka ceketler, hafif ve denim süslemeli gömlekler, ince trikolar ve ütü gerektirmeyen pantolonlar var.
YILIN tüm trendlerini koleksiyonuna yansıtan Koton, tasarımlarında kadınlar için diz altı kalem etekler, hakim yaka gömlekler, çingene bluzları, şortlar ve maksi etekler, erkekler içinse tişörtler, beyaz pantolonlar, renkli gömlekleri tercih edebilirsiniz.

IŞIN KARACA HAMİLE

Geçen aylarda kendisini aldattığı için ayrıldığı stil danışmanı Sedat Doğan’la yeniden barışan Işın Karaca, hamile. Işın Karaca önceki gün Sedat Doğan’la Bebek’te el ele dolaşarak barıştıklarını ilan etmişti. Milliyet’in haberine göre, Karaca’nın bebeğini dünyaya getirmek istediği, bu yüzden de Doğan’la birkaç hafta sonra yurtdışında nikâh masasına oturmaya hazırlandığı konuşuluyor. Şimdiden ev bakmaya başlayan Karaca, son dönemde çok düşkün olduğu sevgilisinden hiç ayrılmıyor. Son olarak Maldivler’de Beyaz, Erdal Özyağcılar ve Sedef Avcı ile bir bankanın reklamında rol alan Karaca’nın, sevgilisini yanında götüremediği için öfkelendiği öğrenildi. Karaca geçen aylarda bir partide Doğan’ın öpüşürken fotoğrafını twitter sayfasından paylaştığı modacı Ezra Çetin’in mağazasını basmıştı.

İKİ ÇOCUK BABASI ARKADAŞINI BİN LİRA İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Beşiktaş’ta, bin liralık alacağı yüzünden kavga ettiği arkadaşı 2 çocuk babası Volkan Marangozlar’ı (32) silahla vurarak öldürdüğü ileri sürülen Erkan Doğan (31) gözaltına alındı. Ortaköy Setüstü Çay Bahçesi önünde meydana gelen olayda bilgisayar işiyle uğraşan iki çocuk babası Volkan Marangozlar ile kimliği belirsiz bir kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Volkan Marangozlar’a iki el ateş eden kişi kaçarak izini kaybettirdi. Şişli Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Marangozlar, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini ve Marangozlar’ın çevresini incelemeye aldı. Marangozlar’ın bin liralık borcu sebebiyle mahalleden arkadaşı Erkan Doğan ile sürekli tartıştığı bilgisine ulaşan polis, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Gasp ve yaralamadan poliste kaydı olduğu öğrenilen Erkan Doğan, Beşiktaş’ta yapılan operasyonda gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

GAZETECİLER BEŞİKTAŞ ADLİYESİ ÖNÜNDE MEŞALELİ EYLEM YAPTI

Dün gece Beşiktaş Adliyesi önünde toplanan bir grup gazeteci, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanmasını protesto ettiler. Eyleme katılan gazetecilerden Alper Turgut, “baskılar artarak sürüyor, bizim eylemlerimiz de aynı oranda artarak sürecek” dedi. Ergenekon soruşturması kapsamında Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanmasını protesto eden gazeteciler, dün gece Beşiktaş Adliyesi önünde meşaleli eylem yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Özgür Gazeteciler Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, eylemlerinin artarak süreceğini açıkladı. Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticilerinden Alper Turgut, Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun Ankara’da Pazar günü yürüyüş yapacağını hatırlattı.

LEVENT’TE ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ

Beşiktaş’ta, bir bankanın genel müdürlük binasının önüne bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis caddeyi trafiğe kapatıp bomba imha uzmanlarını çağırdı. Uzmanların uzaktan kumandayla patlattıkları poşetten oyuncak köpek çıktı. Levent Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın genel müdürlük binası önündeki çam ağaçlarının dibine bırakılan şüpheli paket güvenlik görevlilerince polise haber verildi. İçinde ne olduğu belli olmayan beyaz poşet için bomba imha uzmanlarından yardım istendi. Kısa süre sonra olay yerine gelen uzman, özel kıyafetini giyerek hazırladıkları fünyeyi, jammerla (sinyal kesici) birlikte paketin üzerine bıraktı. Uzman polisin uzaktan patlattığı poşet içinden oyuncak köpek çıktı. Parçalanan poşet ve oyuncak köpek olay yerinde incelendikten sonra rahat bir nefes alındı. Polis, emniyet şeridini kaldırarak yolu trafiğe açtı.

BEŞİKTAŞ’TA TRAFİK KAZASI

Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada, araç içerisinde sıkışan genç kız, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Saat 00:00 sıralarında Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerinde meydana gelen kaza iddialara göre şöyle gelişti. Sarıyer’den Beşiktaş istikametine gitmekte olan Emre Ersöz idaresindeki 34 HF 4840 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 34 TDL 78 plakalı taksi ile orta şeritte kafa kafaya çarpıştı. Kazayı taksi şoförü ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Ersöz hafif sıyrıklarla atlatırken, taksinin arka koltuğunda bulunan Tuğba Dal hurdaya dönen araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sağ bacağı kırılan Dal’a ilk müdahaleyi araç içerisinde yaptı. Oldukça acı çektiği gözlenen genç kadın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.

“ANNEM EVDE OLDUĞUMU SANIYOR”

Basın mensuplarının kendisini görüntülediklerini fark eden genç kız sağlık ekiplerine “Annem beni evdeyim sanıyor. Ben ne yapacağım şimdi” diye tepki gösterdi.
Sıkıştığı yerden kurtarılan Dal ve diğer iki yaralı Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza sebebiyle Çırağan Caddesi bir süre trafiğe kapalı kalırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BEŞİKTAŞ’TA NÜKLEER PROTESTOSU

İstanbul’da nükleer santrallere protesto
Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü üyesi bir grup, nükleer santralleri protesto etti. Beşiktaş’ta Barbaros Meydanı’nda toplanan bir grup, “Çevre Korumacılığı Tüm İnsanlığın Ortak Geleceğidir” yazılı pankart açtı. Burada grup adına konuşan Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz bölgelerinde kanser vakalarında patlama yaşandığını savunarak, “Nükleer santraller insanı hem süründürür, hem de öldürür. Biz Türkiye’de kurulması planlanan nükleer santral projelerinden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Deprem kuşağında yaşadığımızı unutmamalıyız. Nükleer santrale gerek olmadığını her fırsatta anlatıyoruz. Japonya’daki olayı gördünüz. Nükleer sızıntının sadece söylentisi olsa, insanların oraya gelmemesi için bu yeter” diye konuştu. Çevreci olarak bilinen Prof. Dr. Orhan Kural da Japonya’da yaşanan depremin büyük tehlikelere yol açtığını belirterek, şunları söyledi:
“Japonya deprem ülkesi, depreme iyi hazırlanan bir ülke, eğitimiyle tatbikatlarıyla, halkı da soğukkanlı bir halk. Japon halkı kanunlara çok fazla uyar. Çok iradeli bir halktır. Düşünün, onlar bu duruma düşmüşse, Türkiye’de halkımız daha fazla panik içindedir. Yeterli eğitim verilmedi. Teknolojimiz de onlar kadar ileri değil. Japonya’nın yaşadığı problemi Türkiye yaşadığı zaman bunun yüzlerce katı zarar verir.” Kural, Türkiye’de yapılması için çalışmaların yürütüldüğü nükleer santral ile ilgili, “Aynı şey nükleer santraller için de geçerli. Onlar buna yıllardır hazırlanıyorlar onlarda sızıntı tehlikesi varsa bizde de olacaktır. Nükleer santrale hiç gerek yok. Türkiye’nin kömür rezervleri var. Rüzgar enerjisi var. Güneş enerjisi var. Yani Türkiye’nin şu anda nükleer santral için hiçbir gerekçesi yok” şeklinde konuştu. “Nükleere hayır” sloganları da atan grup, açıklamaların ardından dağıldı.