SPOR-Havutçu: Bize teslim ettiler

BEŞİKTAŞ-Takımının bugünkü antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, kendilerini bu göreve getiren kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, ”Bize güvendiler ve görevi teslim ettiler. Biz de en iyi şekilde görevimizi yerine getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Kalan süreçte ilk hedeflerinin ligi en iyi şekilde bitirmek olduğunu kaydeden genç teknik adam, ”Hedef, ligde kalan 9 maçı en iyi şekilde tamamlayarak, sıralamada iyi bir yerde kalmak. Bunun yanında Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Bu hedeflerimizi de futbolcular, teknik heyet ve taraftar olarak bütünleşerek sağlayabiliriz. Şu an önümüzdeki Kayserispor maçı çok önemli. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İyi başlayıp arkasını getirmek istiyoruz” diye konuştu.

-”SCHUSTER DE TAKIMA KATKI YAPMIŞTIR”-
Tayfur Havutçu, takımın eski teknik direktörü Bernd Schuster’in de takıma katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, takımda huzursuzluk diye bir şeyin olmadığını vurgulayarak, ”Futbol netice oyunu. Netice gelmediği zaman böyle şeyler gündeme geliyor. Ama sezon başı her şey çok güzeldi. Bu sırada neticeler de iyiydi. Bu tür sıkıntılardan bahsedilmiyordu. Neticeler geldiği zaman her şey çok güzel oluyor” dedi.

Havutçu, bu sezon kendileri için en önemli noktanın Avrupa kupalarına katılmak olduğunu ifade ederek, ”Futbolcularımız da bunun bilincinde. Bu kadronun bunu başaracağına inanıyoruz. Onlara güveniyoruz. Bundan endişemiz yok” diye konuştu.

Takımın başına getirilmesi konusundaki soruyu ise genç çalıştırıcı, ”15 senedir bu kulübün içindeyim. İyi izler bırakmışız ki layık gördüler. İnşallah hayırlı işler olur” diye yanıtladı.

Schuster konusundaki soruları yanıtlayan Havutçu, ”Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum. Bizden önce görev yapan Schuster’e haksızlık olur. Gidenin arkasından konuşmak olmaz. O’nun da bize kattığı şeyler vardır. Şimdi önümüzdeki sürece bakıyoruz” diye konuştu.

-”MAĞLUBİYETİ KABUL ETMEYEN TAKIM YARATACAĞIZ”-
Schuster’in ardından takımda ne gibi değişiklikler olacağı yönündeki soruyu ise Tayfur Havutçu, şu şekilde yanıtladı:
”Kazanmak için mücadele eden, mağlubiyeti kabul etmeyen bir takım yaratmak istiyoruz. Futbol mücadele oyunu. Mücadeleyi rakibinize gösteremezsiniz kaliteniz ortaya çıkmıyor. Futbolcularla aramızdaki konuşmalarda da bu olay dile getiriliyordu. Önce kora kor mücadele edeceksiniz ki kalite ortaya çıksın. Mücadele edeceğiz, ondan sonra da kalitemizi ortaya çıkaracağız.”

Sakatlar konusunda da bilgiler veren Havutçu, ”İbrahim Toraman’ın iki gün önce idmanda ameliyatlı bölgesine darbe geldi. Bugün koşu yapacak. İsmail ise bugün özel çalışmadan sonra taktik idmanda bizimle beraber olacak” dedi.

Takımın başına geçmesinin ardından camianın tepkisi konusundaki soruyu ise siyah-beyazlı takımın yeni çalıştırıcısı, ”Bütün camiadan olumlu tepkiler geliyor. Bizlere güvenleri var. Bu güveni boşa çıkarmak istemiyoruz. Var gücümüzle bu süreci geçireceğiz” şeklinde yanıtladı.