SPOR-“Casusu yakaladı film koptu”

BEŞİKTAŞ-Gazete manşetleri oldukça sert. Kimilerine göre Schuster Beşiktaş’ta 108 yılın fiyaskosuydu kimileri içinse bu istifa Kartal için kurtuluş günüydü. Siyah-beyazlılar Demirören başkanlığında altıncı teknik direktörüyle de yollarını ayırdı. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET
“108 yılın fiyaskosu” Schuster 278 günde Türkiye’ye gelen hiçbir hocanın yapamadığı kadar ağır bir tahribat yapıp gitti. 55 milyon avro harcanarak tarihinin en pahalı kadrosunu kuran Beşiktaş, 9 hafta kala zirvenin 21 puan uzağında kalıp şampiyonluk yarışına havlu attı. Dinamo Kiev’den 2 maçta 8 gol yedi, UEFA Avrupa Ligi’ne 2. turda veda etti. Ve her şeyden önemlisi Beşiktaş’ı psikolojik olarak çöküntüye uğrattı.

1. Transfere 55 milyon avro harcattı.

2. Tekke ve Üzülmez’i uzaklaştırdı.

3. 39 puan ve 10 milyon TL kayıp

4. Zirvenin 21 puan gerisine düştü.

5. 8 gol yedi Avrupa’ya havlu attı.

6. Önündeki tek hedef kupa kaldı.

SABAH

“6 üstü 7. geliyor” Beşiktaş’ta Demirören’in başkanlığında altıncı teknik direktörle de yollar ayrıldı. Del Bosque, Çalımbay, Tigana, Sağlam ve Denizli ile çalışan Demirören, Schuster’in ardından yedinci hocasını arıyor.

Del Bosque: 233 gün

Rıza Çalımbay: 264 gün

Jean Tigana: 561 gün

Ertuğrul Sağlam: 492 gün

Mustafa Denizli: 603 gün

Bernd Schuster 273 gün

“İstifayı Kandilli’de verdi” Schuster önceki gün başkan Demirören’le Kandilli’deki evinde baş başa görüşme yaparak, “Başarısız oldum. En doğrusu yolları ayırmak” dedi.

HABERTÜRK/HT SPOR

“7 bitirdi!” İstifa eden Bernd Schuster, Kartal’ı ağır yaraladı. Avrupa kulüplerinin gözdesi olan Alman teknik adam dünya yıldızlarını aldırdı ancak sportif başarıyı yakalayamadı. Takım içinde dengeyi kuramadı. Futbol komitesinin tavırlarına bozuldu. Türkiye Ligi’ni küçümsedi ve bırakıp gitti. Olan da Beşiktaş’a oldu.

“Kulübün parasına yazık” Başkan Yıldırım Demirören, Bernd Schuster’e neden istifa ettiğini sordu. Aldığı yanıt ise çok şaşırtıcıydı: Bu parayı hak etmiyorum. Her şeyden memnunum ancak kendimden değilim. Motive olamadım ve takımı da edemiyorum. Bu şekilde kulübün parasını almaya (yıllık 2.6 milyon avro) devam edemem.

“Kurtuluş günü” Geldiği günden bu yana teknik direktör olarak Beşiktaş’a hiçbir şey vermediği gibi, Türk insanına tepeden baktı. Kibrine yenik düştü. Schuster’in gidişiyle Kartal’ın önü açıldı. Geç bile kalınmıştı.

FANATİK

“Rüzgar gibi geçti” Gelişi olay, gidişi olay… Oynattığı futbol tartışıldı, tercihleri şaşkınlık yarattı, açıklamaları manşetlerden inmedi. Beşiktaş’ın başındayken camiayı mutlu etmekten çok şaşırtan Bernrd Schuster baharı göremeden Türkiye’den ayrıldı.

“Üstü kalsın” 10 Haziran 2010’da işbaşı yaptı. 9 ayda 100 milyon TL’lik fatura çıkardı. Dün istifa etti, ‘tazminat istemem’ dedi. Rakamlar yalan söylemez… İstifa ettiği için tazminat talebinde bulunmayan Alman hocanın kulüpte bıraktığı miktar ise sadece 700 bin avro…

MİLLİYET

“Sarı melek uçtu” Beşiktaş yönetimi istifasını kabul etti, görevi Havutçu’ya verdi. Bernd Schuster’in istifasını şaşkınlık ve sevinçle karşılayan siyah-beyazlıların dünkü toplantısında Denizli ismi gündeme geldi. Ancak, “Teklif yapsak bile gelir mi?” ikilemi yöneticilere geri adım attırdı.

AKŞAM

“Casusu yakaladı film koptu” Benitez’in yardımcısının Trabzonspor maçını izlemeye geldiğini öğrenen Schuster ayrılmayı kafaya koydu. Avukatını İstanbul’a çağıran Alman teknik adam, “Arkamdan iş çeviriyorsunuz. Bunu kabul edemem. Elimde bu konuda sağlam deliller var” restini çekti. Sonra fesih için masaya oturdu. Tazminattan vazgeçip, el sıkıştı.

Eurosport