SPOR-Bak şu Schuster’e

BEŞİKTAŞ-Yönetime rapor veren Schuster, Q7 ve çetesinin ücretlerinin artırılmasını, Toraman, Nobre ve Ernst’i ise istemediğini söyledi. Demirören, Adalı ve Zülfikaroğlu, “Bu adam bizimle alay mı ediyor” diye şaşırdılar… Beşiktaş’ın sezon sonunda gönderme hesapları yaptığı Schuster, yönetime öyle bir rapor sundu ki, başta Başkan Yıldırım Demirören, Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu olmak üzere herkesin dudağı uçukladı. Alman teknik adam, Başkan Demirören’e verdiği raporda yanıldığını, hata yaptığını kabul ediyor ve “Gelecek sezona bakalım” diyor. Yöneticiler, raporu okuyunca “Bu adam ya çıldırmış, ya da bizimle alay ediyor” dediler. İşte Schuster’in vermiş olduğu raporun ayrıntıları:

1-Hata yaptım kabul ediyorum

“Türkiye çok farklı bir ülke. Başta ‘burada futbol farklı oynanır, ilişkiler rahat olur’ diye düşündüm ama yanıldım. Farklı bir anlayış ve sistem uygulamaya çalıştım, buna takım da, Türk futbolu da hazır değildi. Haliyle kötü sonuçlar gelmeye başladı. Bu da bizi yıprattı. Hata yaptığımı kabul ediyorum.”

2-Kupayı alırsak başarılı sayarım

“3 kupada başarılı olmak ve özellikle UEFA’da çıkabileceğimiz en üst sıraya ulaşmak istedik, olmadı. Gruplardaki başarımızı 2. turda gösteremedik. Özellikle ilk yarıdaki sakatlıklar ligde yarıştan kopmamızı sağladı. Ancak kupayı alırsak kendimi ve takımı başarılı olmuş kabul ederim.”

3-Toraman, Ernst ve Nobre gitsin

Bu takımı ben kurmadım. Başarısızlığın tüm sorumlusu ben değilim. Artık bu sezona değil, önümüzdeki sezona bakalım ve çalışmalarına şimdiden başlayalım. İbrahim Toraman, Nobre ve Ersnt’i yeni sezonda istemiyorum. Tabata ve Holosko kesinlikle takıma dönmemeli.”

4-Q7 çetesinin ücretini artırın

“Guti, Quaresma, Simao ve Almeida küstürülmemeli. Gerekirse ücretleri artırılmalı ve mutlaka takımda kalmaları sağlanmalı. Bobo’da ısrarcı olmayın. Verilen ücreti kabul ederse kalsın, gitmek istiyorsa da gidebilir. Beşiktaş’ın geleceğini kurmak istiyorsak şimdiden işe başlayalım.”

FOTOSPOR