SON DAKİKA BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  İsmail Cem’in Oğlu Kerim Cem CHP’den Adaylığını Açıkladı… Mutfak yeni şefini bekliyor… Arnavutköy’ün sıkıntısı trafik çilesi…  Ortaköy’de silahlı kavga…

FULYA SANAT BALE: SENFONİK MİNYATÜR

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde sanatseverleri büyüleyecek gösterimler, etkinlikler, konserler aralıksız devam ediyor. Mart ayında da yine birbirinden güzel etkinliklere yenileri ekleniyor. Bnlardan bir tanesi de Senfonik Minyatür ismini taşıyan neoklasik bale… 23 Mart tarihinde sanatseverler ile buluşacak olan bale gösterimiyle ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Giovanni Di Palma; İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2010-2011 sezonunda “Senfonik Minyatür” adlı bale yapıtını sahneliyor. Doğu ile Batının müzik ve sanat alanındaki etkileşiminin en güzel örneklerinden olan yapıt, A.Vivaldi ve anonim müzik eşliğinde “Patrick De Bana” tarafından İstanbul Devlet Balesi için yaratıldı. Kültürler arasında Barok geleneğinin etkileri ve paylaşımı ile ilgili olan bu düşsel yapıt sizleri görünmeyenin görünür olduğu minyatürün sonsuz dünyasına götürecek. Uwe Scholz’un “ 2. Senfoni ” Adlı Neoklasik yapıtını Giovanni Di Palma sahneliyor. Schumann’ın 2.Senfoni’si dans ve müziği kusursuz bir çizgide buluşturuyor.
009 sezonunda kısa bir bölümü oynanan “Werthel” balesinin 2 perdelik şekliyle 2011-2012 sezonunda sahneleyecek olan Yannick Boquin İstanbul Balesi ile 15 günlük çalışma için Türkiye’ye geldi. Paris bale okulunda eğitim görmüş Bonn Opera Balesi, Flanders Kraliyet Balesi, oma Opera Balesi, Berlin Opera ve Balesi gibi önemli topluluklarda baş rollerde dans etmiş ve bir çok ödül sahibi olmuştur. Yannıck Boquin dünyanın birçok ülkesindeki topluluklarda ve okullarda konuk eğitmenlik yapmaktadır. “
Balede yer alan diğer isimler de şöyle: “Ayfer Zeren: Bale Sanat Yönetmeni Ayfer Zeren , Klasik yapıtların yanı sıra modern ve neoklasik yapıtların da repertuarda yer almasına özen gösteriyor.
Dansçılar: Deniz Zirek, Selim Borak, Zuhal Balkan, Berk Sarıbay, Ebru C. Atay, Ayça İnal, Deniz Özaydın, Mehmet Berge, Erhan Güzel, Melih Mertel, Tatyana Egeli.”

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ TİYATRO: SEN OLMASAYDIN

Akatlar’da tiyatro gösterimleri tüm hızıyla deam ediyor. Şubat ayından bu yana birbirinden ilginç gösterimler sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. Mart ayında da yine özel gösterimler tiyatroseverleri Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde ağırladı… Yeni oyunlar da hız kesmeden sanatseverleri bir araya getiriyor… 15 Mart’ta ‘Alevli Günler’ ve 25 Mart’ta ise ‘Sen Olmasaydın’ oyunu tiyatroseverleri karşılıyor. Alevli Günler oyunu ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“Oyunla ilgili detaylar da şöyle: “Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. “Alevli Günler’de, Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç’ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. ‘Alevli Günler’in yönetmeni Yıldıray Şahinler oyunla ilgili olarak ‘Madem ki İstanbul Halk Tiyatrosu’yuz, istiyoruz ki bu oyunda halkın her kesiminden, inancı, tuttuğu takım, mesleği, mevkii ne olursa olsun herkes, bu olup bitene kahkahalarla gülsün. Bizimle ve birbirleriyle birlikte… Gülmekten gözlerimizden yaş gelinceye kadar gülelim. Ve bir yerinden bir şeye başlamış olmayı dileyelim’ diyor.”
Sen Olmasaydın oyunu ile ilgili bazı detaylar şöyle: “Oyunun yazarı Uğur Uludağ. Yöneten ise Enginay Gültekin. Sen Olmasaydın oyuncuları ise şöyle sıralanıyor: “Yağmur Kaşifoğlu, Yosi Mizrahi, Gülden Avşaroğlu…” Oyunun konusu ise şöyle aktarılıyor: “Birbirlerini ve ilişkilerini farklı koşullarda sınayan, arada bir ateşkes… Arada bir esaret… Arada bir ihanet… Arada bir çırpınışın yaşandığı bir ilişki. ‘Erkekler bizi ne zaman anlayacak?’, ‘Kadınları anlamak imkansız!’ söylemleriyle; bol kahkahayla anlatmış Uğur Uludağ. Biz olmak için ben olmaktan vazgeçenlerin hikayesi…”
İşte gösterimi gerçekleşen iki oyun; ‘Dumanaltı Aşklar’ ve ‘Kim bu adam’… Dumanaltı Aşklar oyuu ile ilgili detaylar şöyle:
“Hüseyin Avni Danyal’ın tek kişilik muhteşem performansı “Dumanaltı Aşklar”;   evlenme yolunda üç kez, son anda direkten dönen bir adamın dördüncü kez evlenmeye niyetlendiği gece, diğer müstakbel adayları hatırlamasıyla başlayan kahkaha dolu bir oyun. Dumanı tüten aşklar, dumansız kalan aşklar ve dumanaltı olan aşklar arasında komik bir hikaye anlatan “Dumanaltı Aşklar”; “Türk kadını” portresini her yönüyle ve mizahi bir dille ortaya koyuyor. Gökhan Erarslan ve Ferhat Ergün tarafından oyunlaştırılan, Tiyatro Seyirlik tarafından sahneye konan “Dumanaltı Aşklar” oyununun yapımcılığını AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu üstleniyor. Üstün oyunculuk performansına, yönetmenlik becerisini de ekleyen Hüseyin Avni Danyal’a sahnede, tek kişilik oyunun özgün müziklerini besteleyen Deniz Aras Sipahi, piyanosuyla eşlik ediyor. Sahne tasarımı Kemal Aratan’a, ışık tasarımı Hakan Özipek’e ait olan oyunun koreografisini Bora Acar Zöngür üstlendi.”

METROBÜSTE TACİZ ÇIĞLIĞI

LEVENT-İşine gitmek için metrobüse binmeye çalışan 24 yaşındaki öğretmen kalçasında iki el hissetti. Tacizci sivil güvenlik timleri tarafından yakalandı. Bahçelievler’de bir lisede stajer öğretmenlik yapan 24 yaşındaki D.B, salı günü Üsküdar’daki evinden Altunizade’ de metrobüse bindi. Metrobüs, yolcuları Zincirlikuyu durağında indirdi. D.B. ise, aktarma yapmak üzere durakta bineceği metrobüsü beklemeye başladı. Metrobüs durağa geldiğinde genç öğretmen D.B, metrobüse binmek için hamle yaptığında kalçasında iki el hissetti. Neye uğradığını şaşıran D.B, taciz eden kişinin üzerine yürüyüp bağırmaya başladı. O sırada olayı gören ve duruma müdahale eden sivil kıyafetli iki güven timi de, taciz olayını gerçekleştiren Y. S. (40)’yi gözaltına aldı. Genç öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Y.S, daha sonra Kuştepe Polis Merkezi’ne götürülerek ifadesi alındı. Evli olduğu öğrenilen ve yerel bir gazetede sayfa editörü olarak çalıştığı belirtilen Y.S, ifadesinin ardından Şişli Adliyesi’ne sevk edildi. Y.S., savcı tarafından serbest bırakıldı. Tacizcinin işyerinde yöneticisiyle görüşen öğretmen “Bana,’Çok efendi biridir. Böyle birşey yapacağını sanmıyorum. Gelin bir çayımızı için. Kendimizi affettirelim’ diye konuştu.

ÇADIR KURMAK İSTEDİLER DAYAK YEDİLER

BEŞİKTAŞ – Beşiktaş Meydanı’nda dün bir grup kişi eylem yapmak istedi. Çadır kurmak isteyen kişilere çevik kuvvet müdahele etti. Eylemi sürdürmeye çalışan grubu bir süre sonra polis dağıttı.

ORTAKÖYDE CİNAYET

ORTAKÖY-Yaşlı bir kadın, boğazı iple sıkılmış, yüzü yastıkla kapatılmış ve darp edilmiş halde ölü olarak bulundu. Olay, Beşiktaş Ortaköy Dereboyu Caddesi Musahip Sokak üzerindeki Özçelik Apartmanı’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aslen Almanya’da ikamet ettiği öğrenilen Gülizar Çelik (60), annesinin kaldığı eve geldi. Annesini, hastalandığı için hastaneye kaldıran kadından bir daha haber alınamadı. Kadının kaldığı evin kapısının zorlandığını fark eden komşuları, durumu polis ekiplerine haber verdi. Eve gelen polisler, yaşlı kadını ölü halde buldu. Kadının yüzünün yastıkla kapatıldığı, boğazının iple sıkıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinden darp edildiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MUTFAK YENİ ŞEFİNİ BEKLİYOR

BEŞİKTAŞ – Mutfak bilgilerinize her geçen gün yenilerini eklemek ve lezzeti doruk noktasına mı çıkarmak istiyorsunuz? Yolunuzu Beşiktaş’a çevirin.  Detayları öğrenmek hiç de zor değil. Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa tüm Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeği değerlendirme ve meslek edindirme kursları yeni sezonda da Şubat ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi ücretsiz kurslar, Mart ayında yenilenmiş haliyle yeniden Beşiktaş kentlilerini kucaklıyor. Yabancı dilden yağlıboya resime, bilgisayardan takı tasarımına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek, bu kursun sonunda kendinize yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. 2010 – 2011 döneminde tam 43 branşta verilecek olan kurslar içerisinde “Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri” de yer alıyor.

ARNAVUTKÖY’ÜN SIKINTISI TRAFİK ÇİLESİ

ARNAVUTKÖY Mahallesi Muhtarı Sedef İrteş, “Mahallemiz tarihi dokusu ve sakinliği ile çok şirin bir yer. 3. Köprü’nün gündeme gelmesinden itibaren adı kamuoyunda daha çok anılan bir mahalle haline geldik. Mahallemizde en büyük sıkıntı kimi zaman sokak köpeklerinin çevreye verdiği rahatsızlık ve yaşanan trafik sıkıntısından kaynaklanmakatadır” şeklinde konuşuyor.
Mahalle turumuzun yeni durağında geçmişi 1500 yıl öncesine dayanan Arnavutköy Mahallesi’ne konuk oluyoruz. İsmini, 1453’de Fatih’in İstanbul’u fethetmesiyle semti korumak için görevlendirilen, Arnavut asıllı yeniçerilerden alan mahalle, 19 yüzyıl’ın mesire yerlerinden biriydi. Yüzyılın ikinci yarısında çıkan yangınlar, tarihi binaların yok olması, yerine beton binaların yerleşmesine yol açsa da, günümüzde 5000 kişilik nüfusa sahip olan semt halen tarihi dokusunu korumayı sürdürüyor. Ama mahalle sakinleri,  trafik keşmekeşinin olası bir yangında tüm mahalleyi kül edebileceğinide dile getirmeden edemiyorlar.
Son senelerde yürütülen restorasyon çalışmaları sonucu Arnavutköy’de otantik bir yapı çehresi oluşmuş bu diğer betonarme yapılardan sıyrılarak daha çekici ve turistik bir karaktere ulaşılmış. Bunun sonucu olarak çeşitli emlakçıların da girişimleri ile emlak fiyatlarında bir patlama olmuş.  Televizyonun olmadığı dönemlerde, Rum İlkokulunun arkasında bulunan bır garaj’ın yerinde ‘Dayının sineması’ adlı açık hava sineması varmış. Bir de bugünkü Ziraat bankası şubesinin yerinde çarşı içinde, kapalı kış sineması bulunuyormuş. Her zaman olduğu gibi yine mahalleyi önce muhtarına ardından mahalle sakinlerine sorduk.
MUHTARLIK GÖNÜL İŞİ
Muhtarlığa aza olarak başlayan ve yaptığı işi gönül işi olarak adlandıran Arnavutköy Mahallesi Muhtarı Sedef İrteş, “Muhtarlıkta aza idim muhtarımız vefat edince ara seçimde muhtarlığa aday oldum ve 3. dönemdir mahalleme muhtarım. İlk muhtar oluşumdan bu yana yaklaşık 10 sene geçti ve mahallem o günden bu güne çok değişim gösterdi. Bu değişimde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın payı büyük oldu. Arnavutköy’de bütün sokaklara taş döşenmesi, sokaklarımızın daha estetik ve daha kullanılabilir hale getirilmesini sağladı. Bunun yanısıra mahallemizde bazı sokaklar trafiğe kapandı buda olumlu bir gelişme oldu” diyor.
YOLLAR OTOPARK OLDU
Mahallesinde yaşanan trafik keşmekeşinin bazı sokakların trafiğe kapatılarak önlem alınmasının olumlu olduğunu ancak beraberinde sorunlarıda getirdiğini ifade eden Muhtar Sedef İrteş, “Arnavutköy’de trafik büyük problem ve bu problemin sonucuda otopark ihtiyacını doğuruyor. Yeni yapılan yollarda bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. Ancak sorunumuz bitmedi, kapanan yollar bu seferde otopark gibi kullanılmaya başlandı. Trafik sorunu büyük problem, ancak mahallemizde şanslı olduğumuz yönlerde var. Burası eski bir mahalle ve insanlar birbirlerini tanır ve severler. Bu yüzdende mahallemizde güvenlik sorunu yok denecek kadar az. Hırsızlık neredeyse yok denecek kadar az mahallemizde” dedi.
ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ
Muhtar Sedef İrteş mahallesini anlatmayı şu sözlerle sürüdürüyor; “Mahallemiz turistik bir mahalle olması dolayısıyla ayrı bir önemde kazanıyor. Burada eski yapılar bulunduğundan mahalle sakinlerimizin evleri bir hayli gözde. Özellikle yazın öğrenciler tez hazırlamak için mahallemize geliyorlar. Mahallemizde bulunan tarihi evlerin en iyi şekilde korunması gelecek nesillerede fayda sağlayacaktır. Burada oturan halkın yüzde 80’i ev sahibi. Nüfusumuz 5000 civarında yapılaşma olmadığı için gidenin yerine yenisi geliyor. Mahallemiz tarihi dokusunu korumayı sürdürüyor ve sakinliği ile insanların gözdesi olmaya devam ediyor.”

EDEBİYAT BULUŞMALARI’NDA ” AYDINLAR ÜZERİNE”

LEVENT – Edebiyat Buluşmalarının 11 Mart 2011 tarihli konusu “Aydınlar Üzerine” oldu. Levent Kültür Merkezi’nde saat: 19:30’da yapılan toplantıya Banu Avar kattıldı.
Edebiyat Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerde sanat edebiyat konularında ülkemizin önde gelen aydınları, yazarları söz aldı. Edebiyat ve sinema, edebiyat ve tarih, gençlik, siyaset, medya… Yaşamımızı ilgilendiren her konunun ele alındığı toplantılar herkese açık.

Edebiyat Buluşmaları 18 Mart 2011 tarihinde Altan Öymen ve Enver Ayseven’in katılacağı “Anı’lı Kitaplar ve Yaşam” konu başlığı ile Saat: 19:30’da Levent Kültür Merkezi’nde devam edecek.

ORTAKÖY’DE SİLAHLI KAVGA

ORTAKÖY- Ortaköy Meydanı’nda yaşanan sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Bir kişi vurularak ağır yaralandı. Yaralı şahıs hastanede tedavi altına alınırken, silahlı kavgaya karışan diğer şahıslar olay yerinden kaçtı.Olay Ortaköy Meydanı’nda saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Volkan M.(32) ile dün gece belirlenemeyen bir sebepten ötürü tartışan 3 şahıs, tartışmasıyı Volkan M.’nin evinin önünde sürdürdü. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle taraflardan biri silahını çekerek Volkan M.’ye ateş etmeye başladı. Bu sırada Volkan M. de apartmanın yanında bulunan bahçeye doğru kaçmaya çalıştı. Kurşunların hedefi olan Volkan M. bahçede kanlar içinde yere yığıldı. Olayın ardından Volkan M.’yi vuran şahıslar yaya olarak kaçtı. Ağır yaralanan Volkan M. ise yakınlarının yardımıyla ticari taksiye konularak hastaneye kaldırıldı. Taksiden ambulansa nakil yapılan Volkan M. Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır yaralı şahsın tedavisi sürüyor. Kaçan zanlıların yakalanması için polis ekipleri çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri ise kurşunlamanın gerçekleştiği bahçede bütün delilleri titizlikle inceledi. Asayiş polisleri ve sivil polisler de çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YILDIZ TEKNİK’TE YUMRUKLAR KONUŞTU

BEŞİKTAŞ – Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) genel seçimlerle ilgili olarak hazırladığı “Boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyoruz” başlıklı 10 maddelik seçim afişini Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsüne asmak isteyen öğrencilerle, BDP’li öğrenciler arasında taşlı sopalı çatışma çıktı. Öğle saatlerinde meydana gelen olaya ilk müdahale üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından yapıldı. İhbar üzerine kampüse çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve ambulans sevk edildi. Çıkan kavgada 9 öğrenci yaralanırken, yaralılar ambulanslarla Taksim İlkyardım ve Şişli Etfal hastanelerine kaldırıldı. TKP ve BDP’li gruplardan gözaltına alınan olmadı. TKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mert Uzun, “Arkadaşlarımız bir grup BDP’linin saldırısına uğradı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Kavga, afişteki 8. maddeden kaynaklanıyor” dedi.

ANNE SAHNEDE OĞLU KABİNDE!

ETİLER-Şarkıcı Hande Yener, önceki gece İstanbul Etiler’deki bir mekânda sahne aldı. Yener’den önce ise 20 yaşındaki oğlu Çağın Yener, DJ’lik yaptı. Annesinden önce konukları eğlendiren Çağın Yener, hobi olarak yaptığı DJ’liğin daha sonra işe dönüştüğünü söyledi. Her zamanki gibi iddialı bir kıyafetle sahneye çıkmayı tercih eden Hande Yener, kırmızı kostümüyle dikkat çekti. Kıyafetini çok beğendiğini belirten sanatçı, iddialı kostümler giymeyi çok sevdiğini söyledi. Uzun bir aradan sonra yeniden Etiler’de sahne almanın keyifli olduğunu söyleyen Yener, sahne şovları ve danslarıyla da ilgi çekti.