SPOR-Beşiktaş Cola Turka:63 – Tarsus Belediyesi:68

BEŞİKTAŞ-Basketbol’da Beşiktaş Cola Turka Kadın Basketbol Takımı, Spor Toto Türkiye Kupası yarı final maçında Tarsus Belediyesi’ne 68-63 mağlup oldu ve finale yükselme şansını kaçırdı. Beşiktaş Cola Turka, Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu’ndaki mücadeleye Nilay, Marques, Yasemin, Sales, Santos ilk 5’i ile başladı. Maçın ilk sayısı Yasemin Horasan’dan geldi. İlk dakikalarda skor üstünlüğünü elinde tutan Beşiktaş Cola Turka daha sonra bu üstünlüğü rakibine kaptırdı. Tarsus Belediyesi’nden Naile, Kübra ve Pierson’u durdurmakta zorlanan Beşiktaş Cola Turka farkın 9 sayıya kadar yükselmesini engelleyemedi. Tarsus Belediyesi ilk çeyreği 16-25 üstünlükle tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine Tarsus Belediyesi üst üste basketlerle başladı (16-30). Bu basketlere Marques ve Sales ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka, Esra ve Santos’un da skora katkı yapmasıyla ilk 5 dakikalık bölüm geçilirken farkı 6 sayıya indirdi (28-34). Tarsus Belediyesi adına Pierson ile birlikte skora önemli katkı yapan isim Shyra Quontae Ely oldu. Bitime 2,5 dakika kala Marques’in üç sayılık basketinin ardından Yasemin Horasan ile bir basket daha bulan Beşiktaş Cola Turka farkı 1’e indirdi (35-36). Tarsus Belediyesi ikinci çeyreği Naile İvegin’in sayısıyla 35-38 üstünlükle bitirdi.

Üçüncü çeyreğe Marques’in basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, Tarsus Belediyesi’nin hücumlarını durdurmakta zorlandı. Ely ve Pierson ile sayılar üretmeye devam eden Tarsus Belediye 3,5 dakika içinde 7 sayı buldu (37-45). Marques, Nilay ve Santos’un sayılarına Sales ve Esra’nın sayıları da eklenmesine karşın siyah-beyazlılar Tarsus Belediyesi’nin hücumlarını durdurmakta zorlandı. Son anlarda karşılıklı basketler geldi ve Tarsus Belediyesi, son çeyreğe 49-57 üstünlükle başladı.

Dördüncü çeyrekte her iki takım da sert savunma yapınca ilk 2,5 dakika sayı olmadı. Hornbuckle ile ilk sayılar Tarsus Belediyesi adına geldi. Yasemin Horasan’ın başarılı turnikesi ile bu bölümdeki ilk sayılarına kavuşan Beşiktaş Cola Turka Kadın Basketbol Takımı, aynı oyuncunun bitime 3 dakika 15 saniye kala gelen sayılarıyla farkı 6 sayıya indirdi (53-59). Ely’nin 3 sayılık basketiyle yeniden farkı 9 sayıya çıkartan Tarsus Belediyesi’ne yanıt Sales’in 2 ve ardından Marques’in 3 sayılık basketiyle geldi (58-64). Son dakikaları büyük heyecana sahne olan maçta Shyra Quontae Ely ve Kübra Siyahdemir Tarsus Belediyesi’ni taşıyan isimler oldu. Marques ve ardından Nilay’ın basketleri sonrasında son 18 saniyeye 63-67’lik skorla girildi. Seda Erdoğan’ın faul atışıyla farkı 5 sayıya çıkartan Tarsus Belediyesi, karşılaşmadan 63-68 galip ayrılarak finale yükselen taraf oldu.