AKTÜEL-Tatlıses’e silahlı saldırı

LEVENT-İbrahim Tatlıses Maslak’ta uğradığı silahlı saldırı sonrası başından vuruldu. Saldırıda ağır yaralanan ve Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ameliyata alınan sanatçı İbrahim Tatlıses ameliyattan çıktı. Başından yaralanan Tatlıses önce Özel Levent Hastanesi’ne ardından da Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, Tatlıses’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktada.

Nurol Plaza’daki BeyazTV’de İbo Show programını gerçekleştiren Tatlıses, program çıkışında aracına bindikten sonra kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan Tatlıses önce Özel Levent Hastanesi’ne ardından da Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ameliyata alınan ve ameliyatı yaklaşık 4 saat süren Tatlıses, daha sonra yoğun bakım alındı. Tatlıses’in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis, Tatlıses’in aracında ve olayın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu arada Tatlıses’in sanatçı dostları da hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Çuhadaroğlu ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, hastane girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tatlıses’in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurşunun, Tatlıses’in başına arkadan girip önden çıktığını ve sağ kafa kemiğinde kırık oluşturduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, sanatçının vücudunun bir bölümünün felç kalabileceğini belirtti. Çuhadaroğlu, sanatçının son durumunun değerlendirilmesi için ilerleyen zamanda tomografisinin çekileceğini ifade ederek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Sanatçıya kaç kurşun isabet ettiğinin Adli Tıpın incelemesinin ardından ortaya çıkacağını dile getiren Çuhadaroğlu, Tatlıses’in 24 saat süreyle uyutulacağını, durumunun bu şekilde değerlendirileceğini söyledi. Çuhadaroğlu, Tatlıses’in burun bölgesinde de kurşun izleri olduğunu kaydetti.

Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı’nın da ameliyat edildiğini belirten Çuhadaroğlu, Çakıcı’nın sağlık durumunun Tatlıses’e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi. Kurşunun, Çakıcı’nın boğazından girdiğini belirten Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı.

Tatlıses ve Çakıcı’ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, ikisinin de sağlık durumlarının izlendiğini sözlerine ekledi.

HASTANEYE AKIN VAR

Aralarında Ferhat Göçer, Ajda Pekkan, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Perihan Savaş, Deniz Seki, Hakan Altuğ, Ömür Gedik, Yavuz Bingöl ve Yılmaz Morgül gibi ünlülerin de bulunduğu pekçok isim Acıbadem Hastanesi’ne akın ederken, Tatlıses’in eski eşi ve oğlu İdo’nun annesi Derya Tuna hastanenin önünde sinir krizi geçirdi.

“SALDIRGANLAR IRAKLI”

Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay Tatlıses’in yakınlarından aldığı bilgileri açıkladı. Akbay “Şuanda üçüncü ameliyata alındı. Ne yazık ki İbrahim sol tarafının felç olma ihtimali var. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Iraklı olduğunu ve yakalandığını duyduk” dedi.

PKK ŞÜPHESİ

112 ambulansıyla sevk işlemi esnasında Tatlıses’in korumaları basın mensuplarına saldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kanalizasyonları bile arayarak çok sayıda boş kovan buldu. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor.

Saldırıda uzun namlulu silah kullanılması, olayın arkasında bölücü terör örgütü PKK’nın bulunduğu şüphelerini doğurdu. Bu arada polisin yaptığı araştırmalar, MOBESE, plazanın ve bölgedeki işyerlerinin kameralarının kayıtlarının incelenmesi sonucu saldırganların eşkallerini ve araçlarının plakasını belirleyerek yakalamak için opearasyonlara başladığı bildirildi.

“BİLİNCİ AÇIKKEN BİR TARAFININ TUTMADIĞINI SÖYLEDİLER”

Sanatçı Mahmut Tuncer ise “İlk geldiğimizde doktorlar durumun ciddi olduğunu söylemişti. 1.5 saat sonra ise hayati tehlikeyi atlattığını açıkladılar. Ondan sonra ameliyata aldılar. Bundan sonda hayati tehlikesinin olmadığını söylendi. Bilinci açıkken bir tarafının tutmadığını söylediler. Ancak ondan sonra ne olduğunu bilmiyoruz. İçeride kimisi kurşunun sıyırıp geçtiğini söylüyor. Ancak öyle olsa ameliyata gerek olmazdı. İnşallah, Allah Türkiye’ye ve sevdiklerine bağışlar. ‘Ameliyat saatler sürebilir’ açıklaması yaptılar” dedi.

“GÜL ATILMASINI İSTERDİK”

Tatlıses’in duruma hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Burhan Çaçan yaptığı açıklamada “30 senelik dostum. İyi günlerimizi kötü günlerimizi her şeyimizi bir arada yaşadık. Hayranları da sevenleri de hep buradalar. Ailesi kadar canları kadar hepimiz üzgünüz. İbrahim Tatlıses’e kurşunların değil günlerlin atılmasını isterdik. İnşallah tekrar aramıza katılacak” diye konuştu.

ÇAKICI’NIN DURUMU CİDDİ

İzzet Yıldızhan ise Buket Çakıcı’nın sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

SALDIRANLARIN KİMLİK VE EŞGAL BİLGİLERİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Ancak Akbay’ın açıklamasında kısa bir süre sonra İbrahim Tatlıses’i, Nurol Plaza önünde uzun namlulu silahlarla ateş ederek yaralayan saldırganlarına kimlik ve eşgal bilgileri henüz tespit edilemediği, polisin saldırının gerçekleştirildiği plakası belirlenemeyen siyah renk Fiat Linea marka bir otomobili arıdığı bildirildi.

KURTULMA ŞANSI YÜZDE 50

Aynı zamanda doktor olan şarkıçı Ferhat Göçer, hastane önünde yaptığı açıklamada “Ben öldüğünü duydum. Ama öyle bir şey yok. Doktorlarla konuştum yüzde 50 kurtulma şansı var. Ben ümitliyim. Daha kötüsünü düşünerek buraya gelmiştim. Beyine ne gibi hasar verir bu ileride belli olacak ” dedi.

Bu arada Fatih Terim, Selami Şahin, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Ahmet Selçuk İlkan, Ebru Gündeş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü hastaneye gelerek Tatlıses’in durumu hakkında bilgi aldı.

OLAYLARIN ADAMI TATLISES

Tatlıses’in, “Ayağında Kundura” türküsü ile 38 yıl önce başladığı şöhret yolculuğunda adı birçok silahlı olaya ve kavgaya karıştı. İşte bunlardan bazıları:

1981’de İzmir Fuarı’nda polise hakaretten tutuklanıp cezaevine girdi.

1990’da kokain operasyonunda adı geçen ünlüler arasındaydı. Bu davadan 1994’te beraat etti.

1990’ın başında yapımcı Şehmuz İlgin’le kaset yüzünden ihtilafa düştü. Etiler’deki villası kundaklandı.

İbrahim Tatlıses, 1990 yılında Maksim Gazinosu’nda sahnedeyken bacağından vurulmuştu. Saldırganlar Ramazan Yetişen ve Fuat Aslan, vurma gerekçelerini “Bize kaset sözü verdi ama yapmadı” diye açıklamışlardı.

1991 seçimlerinde ANAP istemeyince Şanlıurfa’dan bağımsız aday oldu. Seçim kampanyasını silahıyla havaya 5 el ateş açarak başlattı, ancak TBMM’ye giremedi.

8 Nisan 1995’te Hilton Oteli’ndeki Hasan Heybetli’nin yeğeninin sünnet düğününde “meskûn mahalde ateş açmaktan gözaltına alındı.

1996 yılında Şanlıurfa’da Halıcılar Çarşısı’nı dolaşırken tartıştığı Ahmet Toptan, yeğeni Fevzi Tatlı tarafından vurularak öldürüldü.

22 Ağustos 1998’de Tatlıses’in otomobilini kurşunlayan Hasan Bora’nın adamı Abdullah Uçmak, kurşunlanarak yaralandı.

Eski menajeri Hasan Bora ile arası 1999’da Şule Çatak yüzünden açıldı. Bora’nın müzik şirketi Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlı, kardeşi Hüseyin Tatlı ve adamları tarafından basıldı.

6 Ekim 2000’de şoförünün kullandığı otomobilde ruhsatsız iki tabanca yakalanınca kelepçelenip gözaltına alındı.

2000’in kasım ayında emekli pilot Nusret Ertürk’ü tehdit ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi.