SPOR-Derbi’de Beşiktaş galibiyeti

BEŞİKTAŞ-Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ligin 21. haftasında Fenerbahçe Ülker’i deplasmanda 92-84 mağlup etti. Beko Basketbol Ligi’nin 21. hafta derbisi Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynandı. Siyah-beyazlılar karşılaşmaya Serkan, Cevher, Chatman, Kemp ve Ogilvy ilk 5’i ile başladı. Ogilvy ve Chatman’in sayılarıyla karşılaşmaya çok hızlı başlayan Beşiktaş Cola Turka, 3 sayılık atışlarda da başarılı isabetler kaydetti ve birinci periyodu 19-28 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğe Likholitov’un basketi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka üstün oyununu sürdürdü. Chatman ve Kemp’in skora katkıları sonrasında farkı 17 sayıya çıkartan (19-36) siyah-beyazlılar ev sahibi ekibin hücumlarını durdurmakta zorlanınca fark kapandı. Fenerbahçe-Ülker’in bir ara farkı 8 sayıya kadar indirmesine karşın Ogilvy’nin etkili oyunuyla sayılar üreten Beşiktaş Cola Turka, soyunma odasına 38-51 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe-Ülker’in farkı kapatma çabaları vardı. İlk sayısını 3. çeyreğin başlamasından 3 dakika sonra Ogilvy ile bulan siyah-beyazlılar, rakibinin sayılarını engellemekte zorlandı. Kemp, Chatman ve Serkan Erdoğan’ın üst üste sayıları sonrasında farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkaran Beşiktaş Cola Turka, ev sahibi ekibin son dakikalarda gelen basketlerini durdurmakta zorlanınca fark azaldı. Beşiktaş Cola Turka 3. periyodu 63-71 üstünlükle tamamladı.

Son çeyrekte ilk sayılarını Serkan Erdoğan’ın üçlüğü ile bulan (66-74) siyah-beyazlılar, Kemp’in de başarılı üçlüğünün eklenmesiyle farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk 5 dakikayı 70-79’luk skorla önde geçti. Ogilvy ve Chatman’in skora katkı yapmasının ardından farkı korumayı başaran Beşiktaş Cola Turka derbi mücadelesini 84-92 kazandı.