AKTÜEL-Dersler IPAD’de

ORTAKÖY-Ufuk Okulları eğitimde yeni bir dönem başlatıyor. iTunes uygulamasıyla tanıdığımız Podcast sistemi Ufuk Okulları Ortaköy Şubesi’nde öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrenciler okulda gördükleri derslerini her yerde mobil olarak paylaşıp eğitime kesintisiz devam edebiliyor. Aynı zamanda veliler ve öğretmenlerde sistemi mobil cihazlarla cepten takip ederek çocukların gelişimini izleme olanağı bulacaklar. Bu sistemle öğrenciler kaçırdıkları dersleri internet sitesinden cep telefonlarına indirip izleyebiliyor. Podcast sistemi ile öğrencilerimiz mobil eğitim olanakları ile tanışırken, aynı zamanda okullarındaki her türlü eğitici materyale online olarak erişebiliyor.

Öğretmenlerimiz sınıflarda bulunan akıllı tahtalara dersini kaydediyor. Kaydedilen ders bilgi işlem uzmanlarımızca Apple Store’da podcast ortamına ve internet sitemize aktarılıyor. Ders içeriği tarih sırasına göre ilgili dersin blog sayfasında yayınlanarak öğrencinin kullanımına sunuluyor. Öğrenciler de derslerin birebir tekrarını okulun web sitesinden veya iTunes üzerinden istedikleri zaman erişebiliyorlar.

Podcast Türkiye’de İlköğretim Düzeyinde İlk Kez Ufuk Okulları’nda

Podcast sistemi Türkiye’de İlköğretim düzeyinde ilk kez Ufuk Okulları’nda kullanıma başlandı. Özel Ortaköy Ufuk İlköğretim Okulu’nda geçen ay uygulamaya konulan “Podcast” sistemiyle, sınıfta kaydedilip internet ortamına aktarılan dersler, öğrenci ve velilerin kullanımına sunuluyor. Böylelikle, tekrar fırsatı ve herhangi bir sebeple kaçırılan konunun telafisine imkân doğuyor. Sistem şöyle işliyor; öğretmen derse başlarken her sınıfa yerleştirilen akıllı tahtalardaki kayıt mekanizmasını çalıştırıyor ve dersini işliyor. Ders sonunda eldeki veriler bilgisayar ortamına taşınıyor. Son olarak okulun internet sitesine ve Apple Store’a aktarılıyor. Öğrenci de PC, iphone, ipad gibi mobil cihazlar aracılığıyla gün içinde gördüğü konuları öğretmeninin anlatımıyla yeniden dinleme fırsatı yakalıyor.

Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir projenin başarıyla uygulandığına değinerek “Ortaköy Ufuk İlköğretim Okulumuz podcastin pilot okulu oldu. Şu anda sistem gayet iyi bir şekilde işliyor. Önümüzdeki yıl diğer okullarımızda da başlatıyoruz. İlköğretim düzeyinde ilk kez biz uyguluyoruz. Sistem işlemeye başlayalı 2 ay olmasına rağmen geri dönüşümler olumlu. Hâlihazırda 5 ve 6 yaş anaokulu dâhil 1 ila 8’inci sınıfların tamamında podcast çalışıyor. Sistem öğretmenin sesiyle tahtada anlatılan dersin görüntüsünün internet ortamına aktarılması şeklinde yürüyor”dedi.

Ayrıca projenin geliştirilmesi ve geleceğine yönelik de açıklamalarda bulunan Ömer Özdemir; ” Biz bu projeye ciddi yatırım yaptık. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini daha iyi sağlayabilmek için gereken son teknolojiyi öğrencilerimize sunmaya devam edeceğiz. Podcast sisteminin içeriğine paylaşım alanı açarak öğrenci ve öğretmenlerin anında yorum ve bilgi paylaşımı yapmalarını sağlayacağız. Böylece öğrencinin bilgiye erişimi ve bilginin kalıcılığı hızlanmış olacak. Zaten sistem mobil cihazlara uyumlu olduğu için öğrenci sorusuna anında öğretmeninden yanıt alabilecek” dedi.
ZAMAN