SPOR-Fenerbahçe’den Beşiktaş’ı kızdıran sözler

BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe Kulübü, gündemdeki konulara ilişkin olarak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Trabzonspor Beşiktaş’a kupada yenildi, Beşiktaş devam ediyor. Ne tesadüftür ki Beşiktaş da lig de Trabzonspor’a yenildi. Biz de bundan mı bir şeyler çıkartmalıyız” diyerek şike imasında bulundu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı’da yapılan basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Onun yerine konuşan Hukuktan Sorumlu Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, “Sayın Süleyman Seba’ya ait olan ‘şerefli ikincilik’ sözünün daha anlamlılarına biz sahibiz. Trabzonspor, Beşiktaş’a kupada yenildi, Beşiktaş devam ediyor. Ne tesadüftür ki Beşiktaş’ta lig de Trabzonspor’a yenildi. Biz de bundan mı bir şeyler çıkartmalıyız. Süleyman Seba’nın nitelikleri kimsede yok. Beşiktaş yöneticilerine kimse efsane demiyor. Beşiktaş Kulübü’nün hangi açıklamasına inanalım? Mete Düren’in söylediklerine mi yoksa resmi siteden yayınlananlara mı?” dedi.

İşte Şekip Mosturoğlu’nun açıklamaları:

Liderliğe yükseldiğimiz andan itibaren Fenerbahçe düşmalığının ne kadar çirkin bir boyuta ulaşabildiğini hepimiz gördük ve bundan utanç duyduk. Fenerbahçe’nin şampiyonlukları hak edilmiş ve bazı kendini bilmezlerin kirletemeyeceği bir şampiyonluktuır. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kirli, Bursaspor’unki temiz bir şampiyonluk mudur? Futbol ailesi, içleri çürümüş bu kişileri derhal aralarından yok etmelidir. Şerefli ikincilikten bahsedenler futbolu kendileri mahvediyor. Sayın Süleyman Seba’ya ait olan ‘şerefli ikincilik’ sözünün daha anlamlılarına biz sahibiz. Trabzonspor, Beşiktaş’a kupada yenildi, Beşiktaş devam ediyor. Ne tesadüftür ki Beşiktaş’ta lig de Trabzonspor’a yenildi. Biz de bundan mı bir şeyler çıkartmalıyız. Süleyman Seba’nın nitelikleri kimsede yok. Beşiktaş yöneticilerine kimse efsane demiyor. Beşiktaş Kulübü’nün hangi açıklamasına inanalım? Mete Düren’in söylediklerine mi yoksa resmi siteden yayınlananlara mı?

“SADRİ ŞENER, ÖZÜR DİLEME MAKİNESİNE DÖNÜŞTÜ”

Trabzonspor Başkanı özür dileme makinesine dönüştü. Şener Kayseri maçından sonra Yunus Yıldırım’dan özür diledi. Şener özür dilemeli mi özür dilemeli mi. Özürler bitmedi. Beşiktaş maçından sonra Beşiktaş’tan özür diledi. Şeref tribününde olanlardan dolayı camia adına özür diledi. Trabzonspor’un açıklamaları suçtur. Burası hukuk devletidir. Haklarını kendileri araması suçtur. Sadri Şener’in tekrar düşünüp özür dilemesi gerekiyor. Sanırım Sadri Şener ilk fırsatta da medyadan özür dileyecek. Bence Trabzonspor fırtınasını atan 70’li yılların başkan ve yöneticileri elleri öpülecek insanlardır. Sadri Şener 70’li yıllardaki başkan yönetici ve oyunculardan da özür dilemelidir. Özür dilemeye bugün başlasa sezon sonunda bitirir.

“BELGENİZ YOKSA SUSUN!”

Yayıncı kuruluşa bir çağrım var. Maçlardaki hakem hatalarını Marcus Merk’in de yorumları ile yayına verilsin. Verilsin ki görelim kime daha fazla hata yapılmış. Bu hata değil de art niyetse içimizde tutuyorsak bu suçtur. Art niyet olduğunu düşünüyorsanız belgeleri gösterin. Belgeleriniz yoksa susun. Başkan’ın devre arasındaki açıklamalarının arkasındayız.

“ŞENER TFF’DE BİR KUSUR ARIYOR”

Şener’in isteği FIFA yardımcı hakemi olması ise bizim maçlara da baksın. Sadri Şener TFF’de bir kusur arıyor. Olanlar tezinin ne kadar gayri ciddi olduğunu gösteriyor. G.Birliği’nde ilk goldeki ofsaytı hemşerilikle anlatıyor. Tahmin ediyorum ki listeye hiç bakmamış. 2 tane Diyarbakırlı hakem var, 8 tane de Trabzonsporlu hakemler var. Bizim maçları da yönettiler. Konyaspor maçında hakem Abdullah Yılmaz. O maçta Özer’in ayağı kırıldı. O pozisyonda hakem faul bile vermedi. Onlar gibi düşünürsek bu olay da komplo. Sadri Şener’in anlayışı ile bu sonuç çıkıyor. Bursalı hiç hakem yok ama Bursa geçen yıl şampiyon oldu.

Gençlerbirliği maçını Nihat Mızrak’ın yardımı ile kazandığımızı söylüyor Sadri Şener. Mızrak Çuvalı sığmadı diyen yorumcuya soruyorum. 2007’deki Sakaryaspor maçımızı hatırlıyor mu? O maçta nasıl bir hata var o maçın yardımcı hakemi kim? O maçlarda da hakem Nihat Mızrak. Sakarya’da 1-0 kazandık. O maçta Sakaryaspor kalecisinin Semih Şentürk’e açık faulü es geçildi. O zaman Mızrak, Diyarbakırlı değil miydi?

“SADRİ ŞENER “ŞAKA YAPTIM” DİYEBİLECEK KADAR SORUMSUZ”

4-2’lik bir maçta atılan diğer 3 gol yok sayılamaz. Sadri Şener sürekli Fenerbahçe üzerinden örnekler veriyor. 2 hata var. Bunlardan birisi Kayserispor maçında Volkan Babacan’ın yaptığı hata. 2 hafta sonra onların maçında da oldu. Sorulduğunda ben şaka yaptım diyebilecek kadar sorumsuz. Sayın Sadri Şener, tabii ki yönetici olarak hatalardan dolayı kendine mazeret arıyor olabilir ama sorumluluk sahibi yorumcular özel olaylar üzerinden genel yorumlar yapıyor. Metin Şentürk’ün bile bu pozisyonu görebileceğini söylüyorlar. Ben bu yorumu kınıyorum. Aynı kişiler 2 sene önce İBB maçında ilki 1 metre 2. ‘si 2 metre olan pozisyonlar sonrasındaki yorumlarını bir daha izlemelerini istiyoruz.

“ŞENER’İN PANİĞE KAPILMASINA GEREK YOK”

Hangi Sadri Şener’i ciddiye alacağız. Liderken “ TFF Başkanı’nı tanırım, desteklerim, TFF’den memnunum, güzel şeyler yapıyorlar” diyor ama şimdi onları taraflılıkla suçluyor. Aynı Şener, “Aziz Yıldırım çok çalışkan biri, onun orada olması kulüpler için avantaj” deyip şimdi onu tarafsızlıkla suçluyor. Şener ilk yarıyı lider bitiren takımın şampiyon olacağını sanıyor. Şener’in paniğe kapılmasına gerek yok henüz 10 hafta var. Trabzonspor yönetiminin önceliği hata yapmamak olacak. Emeği olan insanlara şükranlarını bildirin.

“KİM HANGİ ODAYI BASTI KİMSE BİLMİYOR”

Değerlendirmeleri yaparken 2. yarıda tüm olanları göz önüne getirin. Bir de Beşiktaş maçında Şenol Güneş’in başından geçenlere bakın. Bir de şehir efsaneleri var. Başkan hakem odasını bastı. Kim hangi odayı bastı kimse bilmiyor. Yayınlanan raporda odanın basıldığına dair hiçbir şey yok ama herkes oda basıldığını iddia ediyor. Biri açıklasın. Kim hangi maçta hangi odayı bastı. Bizim yaptığımız 1 – 2 açıklama olay yaratıyor ancak başkaları şakacı olarak algılanıyor. Kayserispor kafilesi Trabzon’da taşla karşılandı, TV’lerde misafirperverlik ön plana çıktı. G.Birliği oyuncularının “Trabzonspor için oynayacağız” demeleri hiç ön plana bile çıkartılmıyor.

“ŞAMPİYON OLMAK MÜMKÜN, FENERBAHÇE OLMAK İMKANSIZ”

Her yıl lig yarışının içindeyiz. Diğer branşlarda finalde bizim adımız var. Diğer takımlar iddiayı kaybettiklerinde mazeret üretmek için bu tip akıl yoksunu açıklamalar yapıyorlar. Biz kendi işimizi daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Başta Trabzonspor olmak üzere mazeret üretenlere sesleniyoruz: Futbol bu yıl bitmiyor, herkes kendi işine baksın. Ülkede her şey gelişiyor. Değişime kulak verin. Her şeyden önemlisi tarih gerçekleri eninde sonunda ortaya çıkartıyor. Sayın Şener’i Türkiye’nin 4’de 3’i bizi destekliyor diyor. Geri kalanları görmüyor musunuz? Galatasaray Bursa’ya maçı satacak diyenler maç sonrasında ortadan kayboldular. Büyük takımlar diğerleriyle uğraşmaz. Fenerbahçe hedef birliği yapmıştır.

Açıklamalarımı şu sözlerle sonlandıracağım. 1974’de İslam Çupi şunu söyledi: “Şampiyon olmak mümkün, Fenerbahçe olmak imkansız.”

Mosturoğlu konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına şu cevapları verdi:

– Yeni şiddet yasasında spor yöneticileri ile ilgili olan maddenin en ağırından olmasını diliyoruz. Biz de bir hata yaparsak biz de cezasını çekeriz.

– Kulüpler Birliği Başkanlığı ile Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’nın bir ilgisi yok. Bugün toplantıda olmamasının sebebi sağlık sorunları.

– Bunlar kötü bir alışkanlık. Şampiyonluk yarışında geri kalanlar, önde olan kulübe bu tip yakıştırmaları yapıyor. Bu bir alışkanlıktır. Herkes bunların suni olduğunu biliyor. Geçtiğimiz sezon da bir devlet bakanı, eski milli futbolcu ligin şaibeli olduğunu söyledi. Ne oldu? Fenerbahçe son hafta şampiyonluktan oldu. Biz o maçtan sonra Trabzonspor’u ve hakemleri suçladı. Yunus Yıldırım eleştirildi ama Bursalı denilmedi.

– Hakemlerin art niyetli olmadığını düşünüyoruz ancak hakem atamalarında bir standart olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu görüşümüz değişmedi değişmeyecek.

– Bir yerde hata varsa ondan bahsedilecek. İddiası olan herkes yetkili mercilerle paylaşacak. Hakem hatası farklı art niyetli hakem farklı.

-Hasan Doğan Federasyonu’ndan beri aynı görüşü savunuyoruz. Bu ailede bir temizlik yapıldı. Sistemde art niyetli hakem olduğunu düşünmüyoruz. Hakem tabii ki hata yapacak. Ancak art niyet farklı bir şey. Geçen sene 1 yıl boyunca hakem hatası yapıldı, en büyüğü de son maçta yapıldı ama biz bu konuyu büyütmedik. Bu düşüncemiz Aziz Yıldırım Yönetimi boyunca da devam edecek.

– Son 10 yıllık dönemde ligin en istikrarlı takımı Fenerbahçe. O nedenle Fenerbahçe ile yarışların bu konuşmaları normal. Ancak bu dönemin kapanması gerekiyor. Artık kimse bu durumlardan memnun değil taraftar da artık inanmıyor.

– Yöneticilere düşen şeyler belli. 10 ay önce söylediğimiz şeyin altına imza atsınlar, her şey düzelir.

– “Trabzon’u Beşiktaş ve Galatasaray desteliyor” dedi Sadri Şener. Demek ki diğerleri de Fenerbahçe’yi destekliyor. Anadolu kulübüne bir hizmet adına Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı sürdürdü. Eskiden şimdiye kadar Aziz Yıldırım Türk sporuna hizmetler yaptı.

– Hakem raporunda da yazıyor. Sivas maçından sonra hakemle koridorda karşılaşıldı. Ancak hakem odasını basmak çok ağır bir itham. Bir hakem odası yazılsa hakem bunu raporunda yazmaz mı? Aklınız bunu kesiyor mu? Bu bir şehir efsanesidir. Hakem odası basılsaydı TFF 2 yıldan aşağıya bir ceza vermezdi. Bir gazetede hakem raporu yayınlandı.

-Galatasaray’da yoğun bir gündem var. Bunları onun bir sonucu oldu diye düşünüyorum. Işın Çelebi galiba bilmiyor ki 10 yabancıyı isteyenlerin başında Galatasaray geliyordu. Işın Çelebi kendi işine baksın, kendi hatalarına baksın.

– Büyüklük Sadri Şener’in dediği gibi olmuyor. Trabzonspor zaten büyük, kimseye yaslanmasına gerek yok. Bunlar çok ucuz söylemler. Herkes sezon sonuna kadar kora kor oynayacaklar. Bizim hiçbir şeyden endişemiz yok

HÜRRİYET