SPOR-Almeida’nın golü servet değerinde

BEŞİKTAŞ-Devre arasında gol sorununu çözmek için Alman ekibi Werder Bremen’den renklerine bağladığı Hugo Almeida, beklenen çıkışını bir türlü yapamadı. Süper Lig’de henüz golle tanışamayan Portekizli forvet, Ziraat Türkiye Kupası’nda iki gol attı. Yarım sezon için 1 milyon 650 bin Euro alan yıldız ismin her golü 825 bin Euro ediyor.

Beşiktaş’ın devre arasında büyük ümitlerle transfer ettiği Hugo Almeida, beklentilere bir türlü cevap veremedi. Fon yöntemiyle 2 milyon Euro bonservis fesih bedeliyle Alman temsilcisi Werder Bremen’den alınan golcü oyuncu, vasatı aşamadı. Portekiz Milli Takımı’nın birinci forveti olan Almeida, Süper Lig’de oynadığı 7 karşılaşmada gol atma başarısı gösteremedi.

Teknik Direktör Bernd Schuster’i de performansıyla yanıltan Portekizli yetenek, 438 dakika sahada kaldı; ancak gol sevinci yaşayamadı. Almeida, Siyah-Beyazlı forma altında golcülük özelliklerini sergilemekte zorlanınca ilk 11’deki yerini Bobo’ya kaptırdı. Son Trabzonspor maçında Schuster, Brezilyalı forvetle maça başladı. Bobo takımının tek golünü kaydederek üzerine düşeni yaptı. Bobo’nun hırsı Portekizlinin önüne geçince Alman çalıştırıcı da ileri uçtaki tercihini Brezilyalıdan yana kullandı. Sezonun ilk yarısında Almanya’nın Werder Bremen takımında ter döken Almeida, 13 lig maçında toplam 9 gol atarak başarılı bir grafik çizmişti; ancak yıldız ismin Siyah-Beyazlı takıma katkısı sınırlı kaldı. 1.91 m. boyundaki Almeida, Avrupa maçlarında da beklenilen düzeye çıkamadı. Dinamo Kiev ile oynanan karşılaşmalarda tel tel dökülen Portekizli golcü, rakip fileleri de havalandıramadı. Almeida’nın katkı sağladığı maçlar Ziraat Türkiye Kupası’nda oldu. Trabzonspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne birer gol attı. Toplam 12 resmî maçta iki gol kaydedebildi. Siyah-Beyazlı kulübün yarım sezon için 1 milyon 650 bin Euro ödediği Almeida’nın her golü 825 bin Euro’ya gelmiş oldu. Portekizli oyuncu ise yeni bir ülkeye ve takıma adapte olmaya çalıştığını söyledi. Bernd Schuster, Almeida’nın uyum süreci geçirdiğini ve bu dönemi atlattıktan sonra takıma katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kırmızı karta ağır ceza

Beşiktaş yönetimi, kırmızı kart gören oyuncuları affetmedi. Fenerbahçe derbisinde kızaran Ferrari, Dinamo Kiev karşılaşmasının son dakikalarında rakibine kasti tekme atan Quaresma ile Trabzon maçında ikinci sarıdan oyun dışında kalan Sivok para cezasına çarptırıldı. Oy birliğiyle alınan kararla futbolculara en az 100 bin Euro ceza verildiği öğrenildi. Öte yandan Manisaspor maçının hazırlıklarına devam eden Beşiktaş’a üzücü bir haber geldi. Guti’nin bu deplasmanda forma giymesinin zor olduğu açıklandı.

Temel YİRMİBEŞOĞLU / ZAMAN