AKTÜEL-Karadeniz kadınının öyküsü anlattılar

AKATLAR-Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle Şubat 2010’da başlattığı “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 Mart Çarşamba akşamı gerçekleştirilen etkinlikte “İfakat” isimli belgesel gösterildi. Her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe bu hafta Orhan Tekeoğlu ve Şükran Soner konuk oldu.

Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun üstlendiği “İfakat” Karadeniz bölgesinde yaşayan kadınların yaşadığı zorlukları, ağır çalışma koşullarını perdeye yansıtıyor. Belgeselde Karadeniz kadınının doğumdan ölüme uzanan sancılı yaşamı; Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Taşören köyünde yaşamış ve ölümü sırlara karışarak “efsaneleşmiş” bir Karadeniz kadını olan İfakat’ın yaşamından yola çıkarak anlatıldı.

Belgesel hakkında
“İfakat” belgeseli, “doğum öncesi sancı” anlamına gelen adıyla özdeşleşmiş bütün bir hayatı, Karadeniz kadınının doğumdan ölüme uzanan sancılı yaşamını; Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Taşören Köyü’nde yaşamış ve ölümü sırlara karışarak “efsaneleşmiş” bir Karadeniz kadını olan İfakat’ın yaşamından yola çıkarak anlatır…