AKTÜEL-Ustalara Saygı’da yıldızlar geçidi

AKATLAR-Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, yarım asra yakın zamandır sinemamıza eleştirmen olarak hizmet veren Atilla Dorsay için gerçekleştirildi. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), seyircisiyle buluştu

Mimarlık eğitimi almasına rağmen yazarlığı kendisine meslek seçen, neredeyse elli yıldır sinemanın yanı sıra yemek kültürü, şehircilik, müzik ve yaşam kültürü üzerine kaleme aldığı yazılar; yayınladığı kitaplar, yaptığı televizyon – radyo programları ve yer aldığı uluslararası – ulusal yarışma jürileriyle kültürümüze katkıda bulunan Atilla Dorsay için hazırlanan gece, ustanın çokyönlülüğünü yansıtan bir konuk yelpazesine sahip oldu. Ahmet Ümit, Alin Taşçıyan, çocukluk arkadaşı Arif Akgün, Ayten Uncuoğlu, Burak Göral, Erkan Özerman, Hülya Koçyiğit, Mithat Alam, Nazlı Ilıcak, Oğuz Makal, Okay Gönensin, Refik Erduran ve Reha Erdem; “Ustalara Saygı”ya katılarak Atilla Dorsay ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paytı.

Müzik tutkusuyla da bilinen Atilla Dorsay için hazırlanan gecede ezgiler de konuştu. Ayten Alpman, Cahit Berkay, ustanın müzisyen kızı Ece Dorsay ve Nil Burak “Ustalara Saygı” toplantısında sevdiği şarkıları Atilla Dorsay için yorumladı. Etkinlikte, çoğu yerli-yabancı sinema sanatçılarıyla süslü, eleştirmenin yaşamının bir özeti niteliğindeki fotoğraflardan oluşan dia gösterisi de sürekli olarak gösterildi.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 28 Mart’ta Safa Önal için hazırlanan gece ile devam edecek.