SPOR-Yine protokol krizi

BEŞİKTAŞ-Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, Trabzonspor maçında protokol tribününde yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda konuşan Beşiktaşlı yönetici Aksoy, “Protokol tribününün 4’te 3’ü Trabzonluydu. Beden terbiyesi bu biletleri nasıl veriyor. Üstelik bazıları, el kol hareketleri yapıp, tehditler savurdular. Şenol Güneş’in öyle küfürler etti ki ben utandım. Kendisini durdurmaya çalışan Sadri başkana bile aynı şeyleri yaptı. İnönü Stadı’nda deplasmanda gibiydik” dedi.

KENDİ STADIMIZDA MİSAFİR TAKIM GİBİ KALDIK

Protokol tribünün dörtte üçü Trabzonsporluydu. Beden terbiyesinden biletler nasıl verildi bilmiyorum; ama biz kendi stadımızda misafir takım gibi kaldık. Biz 25 kişiydik. Atılan golden sonra protokol tribününden insanlar Beşiktaş tribünlerine el kol hareketleri yaptılar.

ŞENOL GÜNEŞ HERKESE HAKARET ETTİ; SÖYLEDİKLERİNDEN BEN UTANDIM

Şenol Güneş, tribüne çıktığından yayıncı kuruluş yorumcusu “görmek istediğimiz manzaralar. Rakip takımının teknik direktörü tribüne çıkarken, Beşiktaş taraftarı alkışlıyor. Ne kadar güzel bir görüntü” diyor; oysa o sırada hiçbir saygısızlık yapılmamasına rağmen insanlar, ilgi göstermemize rağmen, kendisi bir anda neye tepki gösterdi bilmiyorum. Bir anda herkese hakaretlerde bulundu. Söylediklerinden ben utandım.

SADRİ ŞENER’E BİLE AYNI ŞEYLERİ YAPTI

Protokolde Beşiktaş’ı temsil eden herkese sonsuz teşekkür ediyorum. O kadar laf söylemesine karşın, biz yine sevdiğimiz bir insan olduğu için soğuk kanlı davrandık. Şenol Güneş’i kendi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Kendisini durdurmaya çalışan Sadri başkana bile aynı şeyleri yaptı. Gözlerime inanamadım.

KENDİ STADIMIZDA HAKARETE MARUZ KALDIK

Verilen bu biletler kime veriliyor, nasıl veriliyor, ne şekilde veriliyor. Şeref tribününde eski başkan, yönetici, belli başlı ailelerden insanlar da vardı. Her kesimden insan vardı, orada. Üstelik, Fenerbahçe maçında bize ‘Burası protokol tribünü Beşiktaş atkısıyla girmeyin” dediler. Bu maçta insanlar atkılarla formalarla geldi. Hadi bunu kabul ettik, Trabzon’la yıllardır dostane ilişkiler geliştirdik. Fakat, oradan bazıları çıkıp, biz şuyuz buyuz gibi, siz kim oluyorsunuz gibi laflar ettiler. Biz kendi stadımızda hakarete maruz kaldık.

TEHDİTLER SAVRULDU

Bundan sonra, gerekirse, beden terbiyesinin dağıttığı biletlerin listesini isteyeceğiz. Protokol tribününde olmaması gereken insanlar vardı. Gol yediğimiz halde biz otururken, sağımızdaki solumuzdaki insanlar el kol hareketleri yapıyorlar. Belli seviyeye gelmemiş insanların orada oturması bu olaylara neden oldu. “Ne yapıyorsun” dediğimiz zaman ben şu ailedenim ben yaparım” diye tehdit ediyor. Biz de insanız. Beşiktaş, kendi stadında deplasman takımı konumuna düştü.

YÖNETİMDEN TARAFTARA HEP DESTEK VERDİK; ARTIK FUTBOL TAKIMI BAŞARILI OLMALI

Beşiktaş, en tepesinden en aşağısına kadar, yönetimiyle, taraftarıyla elinden geleni yaptı; fakat futbol takımı istediğimiz seviyede değildir; ama bu desteği verdiğimiz süreç içerisinde onlar da gerekli desteği verecekler.