SPOR-Beşiktaş: 1 Trabzonspor: 2

BEŞİKTAŞ- Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor’u Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayan Beşiktaş 2-1 mağlup oldu. İki takımın da erken gol bulmak için baskılı başladığı mücadelenin ilk dakikaları karşılıklı pozisyonlara sahne oldu. Temponun hiç düşmediği ilk yarıda Necip ve Guti’nin yönlendirdiği ataklarda Bobo’yla gol arayan siyah-beyazlılar ilk ciddi pozisyonunu Simao ile yakaladı ancak Portekizli oyuncunun vuruşu autla neticelendi. 31. dakikada Bobo’yla net bir fırsattan da yararlanamayan Beşiktaş, kanatlardan geliştirdiği ataklarla da etkili olmaya çalışırken; Trabzonspor, Brozek’in sol kanattan geliştirdiği ve Jaja’nın servis ettiği toplarla etkili olmaya çalıştı. 39. dakikada yaptığı faulün ardından sarı kart gören Serkan Balcı, 43. dakikada Simao’yu düşürünce ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve bordo-mavilileri 10 kişi bıraktı. Oyunu daha çok rakip yarı alanda oynayan ancak girdiği net pozisyonlardan yararlanamayan ekibimiz, aradığı golü bir türlü bulamadı ve karşılaşmada ilk yarı 0-0 sona erdi.

10 kişi oynayan Trabzonspor’a karşı Fernandes-Bobo değişikliği yaparak hücum bölgesini kalabalıklaştıran siyah-beyazlılar, aradığı golü 66. dakikada Bobo’yla buldu. Hilbert’in sağdan taşıdığı topu ön direkte karşılayan Brezilyalı oyuncunun kafa vuruşuyla siyah-beyazlılar 1-0 öne geçti. Bu golden 2 dakika sonra ise Trabzonspor’un beraberlik golü geldi. Bordo-mavililer bir duran topta Ceyhun’un kafa vuruşuyla durumu 1-1 yaptı. 68. dakikada bir sarı kart gören Tomas Sivok, 1 dakika sonra ikinci sarı kartı gördü ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. İkinci yarısı büyük bir heyecana sahne olan mücadelenin 74. dakikasında hakem Tolga Özkalfa, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’i tribüne gönderdi. Trabzonspor 82. dakikada Colman-Alanzinho değişikliği yaparken, siyah-beyazlılar Bobo-Almeida, Ekrem Dağ-Fabian Ernst değişiklikleriyle karşılaşmaya devam etti. Karşılaşmanın 88. dakikasında gelişen bir Trabzonspor atağında Burak, bordo-mavilileri 2-1 öne geçirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Serkan Akarca, Suat Arslanboğa (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes (Dk. 46 Mert Nobre), Tomas Sivok, Roberto Hilbert, Bobo (Dk. 82 Almeida), Guti, Ekrem Dağ (Dk. 82 Fabian Ernst), Necip Uysal, İbrahim Toraman, Simao

Yedekler: Cenk Gönen, Mert Nobre, Fabian Ernst, Hugo Almeida, Erhan Güven, Mehmet Aurelio, Doğukan Pala

Teknik Direktör: Bernd Schuster

Trabzonspor: Onur, Cale, Glowacki, Giray, Serkan, Piotr Brozek, Selçuk, Colman, Burak, Jaja (Dk. 62 Ceyhun), Umut

Yedekler: Tolga, Barış, Pawel Brozek, Yattara, Ceyhun, Alanzinho, Mustafa Yumlu

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Bobo (Dk. 66), Ceyhun (Dk. 68), Burak (Dk. 88)

Sarı Kartlar: Serkan (Dk. 39-Dk. 43), Umut (Dk. 45), Simao (Dk. 61), Ceyhun (Dk. 63), Tomas Sivok (Dk. 68-Dk. 69), Rüştü (Dk. 73), Burak (Dk. 73)

Kırmızı Kartlar: Serkan (Dk. 43), Tomas Sivok (Dk. 69)