AKTÜEL-Tülay German hikayesi Beşiktaş’ta anlatılıyor

AKATLAR-Beşiktaş Belediyesi’nin Şubat 2010’da başlattığı belgesel etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri kapsamında bu hafta “Tülay German: Kor ve Ateş Yılları” isimli belgesel gösterilecek. Akşamın konukları yönetmenler Didem Pekün ile Barış Doğrusöz ve İzzet Öz olacak.

Belgesel etkinlikleri Beşiktaş Belediyesi tarafından, Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle sürdürülüyor. Her Çarşamba saat 19:00 başlayan gösterimler Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda izlenebilir.

Tülay German’ın zorunlu göçü…

“Tülay German: Kor ve Ateş Yılları” belgeselinin yönetmenlerinden Didem Pekün, Tülay German’ın “Düşmemiş Bir Uçağın Kara Kutusu” adlı otobiyografik romanını okuyor. Ardından Paris seyahatlerinde German’ı ziyaret eden Pekün, onunla ilgili bir film yapmaya karar veriyor. Tülay German ve hayat arkadaşı Erdem Buri, Türk Pop Müziğini başlatan kişiler arasında yer alıyor. Belgesel, 40 yıl önce politik duruşları yüzünden İstanbul’dan Paris’e göç etmek zorunda kalmalarını konu alıyor.