AKTÜEL-Ajandayı kınadılar!

SİNANPAŞA-HEPAR’lı olduğu ifade edilen bir grup, Metis Yayınları’nın “Irkçılığa, Ayrımcılığa ve Nefret Suçlarına Karşı” başlıklı 2011 ajandasını satmaması için Kabalcı Kitabevi’ni tehdit etti. İstanbul Beşiktaş’taki Kabalcı Kitabevi, Metis Yayınları’nın “Irkçılığa, Ayrımcılığa ve Nefret Suçlarına Karşı” altbaşlığıyla yayımladığı 2011 ajandasını Ajandası’nı sattığı için Osman Pamukoğlu’nun başında bulunduğu Hak ve Eşitlik Partisi’ne (HEPAR) bağlı gençlerce tehdit edildi.

Ajandanın 10 Kasım sayfasında yer alan işeyen çocuk figürünün Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına hakaret olduğunu öne süren grup, “Bu ajandayı burada satmayacaksınız. Sizi uyarıyoruz” diyerek ve yayınevi çalışanlarıyla tartışarak mekandan ayrıldı.

Aynı figür ajandanın 17 Şubat, 3 Mart, 2, 16 ve 23 Haziran, 4, 18 ve 25 Ağustos, 8, 15 ve 29 Eylül, 6 ve 20 Ekim gibi birçok sayfasında yer alıyor.

Yayınevine gelen bir grup, ajandanın satış reyonlarından kaldırılması isteyerek “Burası bir hukuk devleti, mahkeme kararı olmadan satıştan nasıl kaldırırsınız?” diyen yayınevi çalışanlarını tehdit etti.

Gruptan bir kişi, Nezih Yayınevi’nin ajandayı satmayı bırakarak “yanlıştan döndüğünü” de ileri sürüyor. (EÖ)

BİA