AKTÜEL-”Ustalara Saygı” Bu Kez Turgut Uyar İçin

AKATLAR-Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, şiirimizin mihenk taşlarından Turgut Uyar için gerçekleştirilecek gece ile devam edecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), 28 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

“Büyük Saat”, “Dün Yok mu”, “Kayayı Delen İncir”, “Toplandılar”, “Divan”, “Her Pazartesi”, “Tütünler Islak”, “Dünyanın En Güzel Arabistanı”, “Türkiyem” ve “Arz-ı Hal” kitaplarında topladığı yapıtlarıyla şiirimizin kendine özgü ve coşkulu bir damarını oluşturan Turgut Uyar için hazırlanan gece, teatral bir gösteriye de ev sahipliği yapacak. “Ustalara Saygı”da Metin Belgin, ustanın sevilen şiirlerinden hazırladığı gösteriyi, Hümay Belgin ile birlikte seyircilere sunacak.

Turgut Uyar’ın ailesinden alınan ve birçoğu bilinmeyen fotoğraflardan oluşacak bir dia gösterisinin de gerçekleştirileceği “Ustalara Saygı”da; Deniz Durukan, Doğan Hızlan, Tuna Kiremitçi, Turgay Fişekçi ve Vural Bahadır Bayrıl şairin yaşamı ve sanatını yorumlayan konuşmalar yapacak.

“Ustalara Saygı” toplantıları, 7 Mart’ta Atilla Dorsay için hazırlanan gece ile devam edecek.