AKTÜEL-Sevgililer Günü’nde Beşiktaş

Tüm dünyada etkinliklerle kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında farklı bir konseptle ele alındı. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Sevgililer Günü’ne Doğru Yalnızlar Rıhtımı, Aşk Şiirlerinin ve Müziğimizin Büyük Ustalarına Saygı” başlıklı etkinlik, şiirimizin ustalarıyla müziğimizi yaratan isimlerin “yalnızlık” temalı eserlerini bir araya getirdi.

“Sevgililer Günü’ne Doğru Yalnızlar Rıhtımı” etkinliğinin başrolünde müzik, şiir ve sohbet vardı. Gecede; müziğimizin efsane hanımlarının seslerini ve hikâyelerini günümüze taşıyan Sema, piyanist Genco Arın eşliğinde en sevilen yalnızlık tangolarını seslendirirken Seyyan Hanım, Şefik Gürmeriç, İsmail Hakkı Bey, Lale-Nerkis Hanım, Muhlis Sabahattin, Ali Rıza Bey, Necip Celal Andel gibi müziğimizin bir dönemine damgasını vuran ustalara saygı duruşunda bulundu.

Gecenin şiir ayağında ise Attilâ İlhan, Nâzım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Edip Cansever’in de aralarında bulunduğu ustaların unutulmazlar arasına adını çoktan yazdırmış dizeleri yorumlandı. Gecenin sunuculuğunu da üstlenen Tuna Egemen, “yalnızlık” temalı şiirleri Ergün Işıldar ile birlikte yorumladı.

Kaleme aldığı farklı türlerdeki yapıtlarının ortak noktası “aşk” olan Atilla Birkiye ile şair-yazar, oyuncu-rejisör kimliklerini birlikte taşıyan Orhan Alkaya da “Sevgililer Gününe Doğru Yalnızlar Rıhtımı” gecesinde; aşka ve yalnızlığa dair duygu, düşünce ve anılarını konuklarla paylaştı. Geceye, hemen hepimizin platonik aşklarla bağlı olduğu sinemanın yerli ve yabancı aktris-aktörlerinin fotoğraflarından oluşan dia gösterisi de renk kattı.

“Ustalara Saygı” toplantıları 28 Şubat’ta Safa Önal için hazırlanan etkinlikle devam ediyor.