SPOR- “Özgener faşist!..”

Beşiktaş’ta mali kongrede Başkan Yıldırım Demirören, TFF Başkanı Mahmut Özgener’in açıklamalarına yanıt verdi.
Demirören, “Biz Türkiye’nin ve dünyanın takımını yarattık. Sadece biz değil herkes bu oyuncuları izliyor. Büyük yıldızlar getirdik ve kamuouyu bu yıldızların altında eziliyor. Kamuoyunda Beşiktaş’a büyük bir saldırı var ve biz bu saldırıların hepsinin altından kalkmayı camia olarak birlik olacağız ve başaracağız. Şu an oynanan pis oyunlar devam etmezse 14 haftanın neler getireceği belli ollmaz” diye konuştu.
Yıldırım Demirören, “Şimdi Mahmut Özgener’e bazı sorularım var. Türk futbolunda demokrasi yoktur diyor. Türk futbolunda demokrasinin olmadığını kabul etmiyorsanız siz bir faşistsiniz. Demokrasinin olduğu bir ülkede Özgener’in yaptığı açıklamaların bir manası yok. Bir diğer konu da hakemler. Başarısız olan TFF’dir, MHK’dır. MHK Başkanı Oğuz Sarvan bana herkesin önünde hareket etti, ona neden ceza vermediniz” dedi.

İşte Demirören’in konuşmasından satır başları:

“Şu an oynanan pis oyunlar devam etmezse 14 haftanın ne getireceği bilinemez”

“Özgener’e soruyorum, ‘Türk futbolunda demokrasi yoktur’ dedi. Peki demokrasi yoksa kuralları nasıl koyuyorsunuz. Eğer demokrasi yok derseniz siz faşist bir diktatörsünüz”

“Kasti hatalar yapan hakemleri cezalandırdınız mı? Kendinize ceza verdiniz mi? Soyunma odalarını basanların cezalarını niye devre arasına denk getirdiniz”

“Eğer siz hakemleri korumaya devam ederseniz bu kasti hatalar artar”

“Büyük ailenin reisi olmak kolay değildir Sayın Özgener. Siz eşit değilsiniz, taraflısınız”

“Beşiktaş’a ders vermeye kalkmayın, ders alırsınız”

“Stadın projesini çıkarttık, bu birçok şampiyonluğa bedel. Stadı büyük ihtimalle yap-işlet-devret modeli ile yapacağız” 

Bjk resmi sitede yapılan konuşmanın tam metni söyle verildi:

Kulübümüzün 2010 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Başkanımız Yıldırım Demirören, toplantının açılışında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Demirören’in açıklamaları genel kurul üyelerimizce sık sık alkışlarla kesildi.

Başkanımız’ın açıklamaları şöyle:

“Bugünkü Mali, İdari Genel Kurulumuz’un camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ben bugün konuşmamı gündemdeki konularla ilgili yapacağım. Mali ve idari konularda değerli arkadaşlarım Fahrettin Curoğlu Bey ve Ertunç Soğancıoğlu Bey sizlere detaylı bilgileri verecekler. Ancak şunu bilmenizi istiyorum ki; ben ve Yönetim Kurulum Beşiktaşımız’ın vizyonunu ve misyonunu değiştirdik. Vizyonumuz dünya kulübü olmak. Misyonumuz Beşiktaşlılık duruşunu Beşiktaşlılık dürüstlüğünü, Beşiktaşlılık hoşgörüsünü, Beşiktaşlılık anlayışını Türkiye’ye, Avrupa’ya tanıtmak. Bunları yapacağımızdan hiç şüphemiz yok. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz. Biz Beşiktaşız.

Değerli Üyeler,
Bundan sonra devam edeceğim konuşmaların tek ve gerçek bir neticesi var; biz camia olarak hep birlikte hareket edersek aşamayacağımız engel yoktur. Tüm samimiyetimle inanıyor ve söylüyorum ki, bu toplantının sonucunda hep beraber buradan birlik ve beraberlik halinde çıkacağız. Çünkü biz Beşiktaşız.

Değerli Üyeler,
Türkiye’nin ve dünyanın takımını yarattık. Sadece Beşiktaşlılar değil, diğer takım seyircileri hem kıskanıyor hem gelip maçlarımızı seyrediyor. Futbol kamuoyu bu yıldızların altında eziliyor, bizleri kıskanıyorlar. Size bir şey söyleyim; Akşam Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmail Küçükkaya Bey, “Beşiktaş, Fenerbahçe’nin yerini alıyor” diye yazdı. Arkadan bir sürü köşe yazarımız, değerli yazarlarımız Beşiktaşımız’ın dünya kulübü olduğunu yazdı. İşte o günden itibaren Beşiktaşımız’a saldırılar başladı. Biz bu saldırıları yeneceğiz. Sizlerle beraber yeneceğiz.

Değerli Üyeler,
Yönetim Kurulumuz öyle bir takım yarattı ki, rüya takım. Ama doğru, ligdeki yerimiz bizlerin beklediği bir yer değil. Ama unutmayın daha 14 hafta var. 14 haftanın neler getireceğini hiç kimse bilemez. Yeter ki şu an oynanan pis oyunlar oynanmaya devam etmesin. Ben bu takımı yaratan yönetici arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum ve herkesin tekrar hatırlamasını istiyorum. 3 kulvarda koşan tek takımız. Dünyanın 26. takımıyız. En fazla maç oynayan tek takımız. 30 senelik UEFA tarihinde attığı golün yüzde 30’unu son 3 ayda atan, Avrupa’nın, Asya’nın, Amerika’nın takip ettiği, izlediği, maçlarını naklen verdiği tek takımız. Bizler çıtamızı yükselttik. Şimdi Türk futbol kamuoyuna diyorum ki, siz de çıtanızı yükseltin veya bizi rahat bırakın da yolumuza devam edelim.

Bugün burada Federasyon Başkanımız Mahmut Özgener’in Perşembe günü yaptığı talihsiz ve samimi olmayan açıklamalarla ilgili birkaç şey sormak ve söylemek istiyorum. Aslında bugün burada bunu yapmam doğru olmayabilirdi. Ama Beşiktaş ailesi bir aradayken diğer insanlara da cevap vermek Beşiktaş camiasının başkanı olarak benim görevim.

Sayın Özgener’e soracağım sorular, sahada hakkıyla terlemiş futbolcunun, ısıtıcı merhemi ciğerine çekmiş futbolcunun kasti bir düdükle hakkının nasıl yendiği ve bu hatalı kararlardan dolayı 20 milyon camianın içinin yandığından dolayıdır ki, bu soruları kendisine soruyorum.

Sayın Özgener dedi ki konuşmasında, “Türk futbolunda demokrasi yoktur”. Demokrasi yoksa kuralları nasıl uygularsınız? Eğer yok diyorsanız, siz bir faşistsiniz ve diktatörsünüz! Ayrıca demokratik bir ülkede demokrasi yok diyemezsiniz. Yine konuşmanızda diyorsunuz ki, “Her şeyi düzeltmek için çalışıyoruz ve çalışacağız.” Neler kötü ki düzeltmeye çalışıyorsunuz veya çalışacaksınız. Ben söyleyeyim, Milli Takım ve MHK kötü. Milli Takım, Türk milletinin problemidir. Onu da sizi halk yargılayacak ve soracaktır. Ama MHK, Türk futbolunun ve bizim problemimizdir. Sayın Sarvan ve siz bu işi beceremiyorsunuz. Sayın Sarvan, ben dahil İnönü’deki 30 bin kişiye hakaret etti. Ne cevap verdiniz? Ne ceza vermeyi düşünüyorsunuz? Eğer bilmeden çıkar, bu hakemleri göstermelik korumaya devam ederseniz, bu kasti hatalar azalmaz, artar. Yine konuşmanızda “Bu konuşmaları yapanları cezalandıracağım” dediniz. Şimdi soruyorum, kasti hareket eden hakemlerin cezalarını artırdınız mı? Kendinize ne gibi ceza vermeyi düşünüyorsunuz? Soyunma odası basanların cezalarını niye devre arasına denk getirdiniz? Kulüp başkanı oda bastı, çıkıp konuşmadınız. Kulüp başkanı “Hakemler dürüst değil” dedi, çıkıp konuşmadınız. Benim 2 arkadaşım çıktı, ‘oda basmanın doğru olmadığını ama gerekirse en iyisini yapacağımızı’ söylediler, çıkıp konuştunuz. Siz taraflısınız başkan, taraflı!

Büyük ailenin reisi olmak zordur Sayın Özgener. Ve birinci ilkesi eşitlik gerektirir. Siz eşit değilsiniz. Sayın Özgener, bu sorduğum soruların cevaplarını sizden istiyorum, ama bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Unutmayın ki, sizler ve bizler geçiciyiz. Ama Beşiktaş kalıcı. Sakın Beşiktaş’a ders vermeye kalkmayın, veremezsiniz. Ama çok ders alırsınız!

Değerli Üyeler,
Şampiyonluklara bedel stadımızın iznini çıkarttık. Belediye Meclisi’nden ve Anıtlar Kurulu’ndan geçti. İnanın ki bu proje birçok şampiyonluğa bedel. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum ve özellikle rica ediyorum; lütfen bu projeyle ilgili değerli yazarlarımız yazıp konuşmasın. Çünkü projemiz tahminimizden hızlı bir şekilde ilerliyor. Her türlü desteği görüyoruz. Tahmin ediyorum ki planladığımız şekilde bir aksilik olmazsa Mayıs sonunda kazmayı vuracağız. Stadımız dünya kulübü olan Beşiktaşımız’ın tasdik onayıdır. Stadımız büyük bir olasılıkla yap-işlet-devret şeklinde götürülecektir. Gene hedefimiz Nisan ayı sonlarına doğru ihaleye açmaktır. Stadımız, mevcut projemizde 42 bin kişilik civarında olacaktır. 200 locaya yakın olacaktır.

Dediler ki, “Başkan yine hayal kuruyorsun” Fulya Projesi gibi… Onu yaptık, bunu da yapacağız. Bizim yönetim anlayışımız Beşiktaşımız’a kalıcı eserler vermektir. Şu an yönetim olarak bir spor kompleksinin, bir arsanın daha Beşiktaşımız’a kazandırılıyor olmasından heyecanlıyız. Bunla ilgili detaylı bilgileri size vereceğiz.

Şan Ökten Tesisimiz’in izinleri tamamlanmıştır. Size söz verdiğimiz gibi kısa bir zamanda inşaatımız başlayacaktır. Ben yine burada Şan Ökten Tesisleri’nin sosyal kısmını yapacak olan Sayın Serdal Adalı ve Şevki Adalı’ya teşekkür etmek istiyorum. Keşke her Beşiktaşlı böyle olsa.

Evet değerli kongre üyeleri gördüğünüz gibi Beşiktaş’ta iyi şeyler oluyor, olmaya da devam edecek. Oldukça da bizi engellemeye çalışacaklar, bizler kaçmayacağız. Azimle buradayız, heyecanla buradayız, heyecanla sizleri temsil etmeye devam edeceğiz. Ama unutmayalım ki çalışan insanlar hata yapar. Bizlerin de hatası oldu, ama bu hatalar Beşiktaş sevgimizden dolayı oldu. Tekrar bu kongrenin hepimize hayırlı olmasını diler, iyi günler sunarım.”