AKTÜEL-Erdoğan, Koşaner ile Dolmabahçe’de

163 askerle ilgili tutuklama kararının ardından Bakan Gönül’ün de katıldığı sürpriz bir görüşme yapıldı. Balyoz davasında muvazzaf ve emekli toplam 163 asker hakkında verilen tutuklama kararının ardından Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldi. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde saat 18.35’te basına kapalı olarak başlayan görüşme, saat 19.15’te tamamlandı. Ofisten çıkış yapanlar arasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de bulunduğu görüldü.

SAKAR’YA AÇILIŞI
Sürprİz görüşmeden önce Sakarya’da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, ”Şu aşamadan itibaren, Mısır’da kaosa, istikrarsızlığa, özellikle de tahriklere müsaade edilmeden, bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli, Mısır’da anayasal demokrasi tesis edilmelidir” dedi. Sadece Türkiye’nin değil, Türkiye ile birlikte komşularının, bölgedeki ülkelerin, halkların daha fazla refaha ve istikrara kavuşmasını, bölgeye kardeşlik ve dayanışmanın hakim olmasını istediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

HERKES GÖZÜNÜ KAPADI
”Bu coğrafyanın halkları olarak, bin yılı aşkın süre biz aynı sofraya oturduk, aynı ekmeği paylaştık. Nasıl ki Filistin’in sızısı, bizim sızımız, nasıl ki Filistin’in meselesi tüm bölgenin meselesi ise Lübnan’ın, Tunus’un, elbette Mısır’ın da derdi, bizim derdimiz oldu. Bizim sızımız oldu, kimse bunu başka yerlere çekmesin. Mısır yönetiminden, halkın taleplerini, haykırışlarını duymasını, halkın sesine kulak vermesini istedik. Herkes sessiz kalırken, herkes görmezden gelirken, herkes gözünü, gönlünü Mısır’a kapatırken, biz çıktık, kardeşçe, samimiyetle kaygılarımızı paylaştık.’