AKTÜEL-Rekor tazminat

Gözde gece kulübü Şamdan’ın sahibi Mehmet Refik Tuna’ya eşi Şehnaz Tuna’dan boşanma davası: “Hep içiyor. Şiddet uyguladı ve beni aldattı. 6 milyon TL tazminat, 50 bin lira aylık nafaka istiyorum” İstanbul Etiler’deki, gece hayatının gözde mekânlarından “Şamdan”ın sahibi Mehmet Refik Tuna’nın eşi Şehnaz Tuna, boşanma davası açtı. Tuna 50 bin lira aylık nafaka, 6 milyon lira tazminat talep etti. Bu, bir boşanma davasında şimdiye kadar istenen en yüksek üçüncü meblağ. Sosyetenin uğrak mekânı olan “Şamdan” ın sahibi Mehmet Refik Tuna’ya, 17 yıllık eşi Şehnaz Tuna “şiddetli geçimsizlik ve sadakatsizlik” nedeniyle boşanma davası açtı. Avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuran Tuna, şunları iddia etti:

METRESTEN ÇOCUK İDDİASI
“Aşırı alkol yüzünden hayatımız karardı. Evliliğimiz iyi giderken, eşimin aşırı alkol almasıyla hakaret, şiddet, küfür yüzünden huzursuzluk yaşadık. Çocuklarım için bu huzursuzluklara göğüs gerdim. Israrlarım sonunda alkol tedavisi gördü. Ancak yine başladı. Alkolik olması nedeniyle işleri kötüye gitti ve iflas etti.

Eşim için tüm mal varlığımı ortaya koyarak şimdinin en sosyetik mekânı olan ‘Şamdan’ isimli eğlence merkezinin işletmesini aldım. İşletmenin başına geçti. Ekonomik durumumuz düzeldi. Ama gece hayatına başladı. Çocuklarıyla ilgilenmedi. Eve gelmemeye başladı. Daha sonra aldatıldığımı hatta başka bir kadından çocuğunun olduğunu öğrendim. Alkol yüzünden beni apar topar evden kovdu. Eve girmemem için de kapının kilidini değiştirdi. Kredi kartlarımı kapattırdı.”

MALLARINA TEDBİR TALEBİ
Şu an ailesinin yanında kaldığını söyleyen Tuna, “Son yıllarda hem çocuklarına hem de bana fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladı. Çocuklarımdan biri, babasının antidepresan ilacını içerek intihar teşebbüsünde bulundu.

Benim ve çocuklarım ağır şiddet altındayız” iddialarında da bulundu. Şehnaz Tuna dilekçesinde, 3 milyon maddi, 3 milyon manevi tazminat ile 50 bin lira aylık nafaka istediği eşi Mehmet Refik Tuna’nın üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkullere tedbir konulmasını, üzerindeki hisselerin yüzde 50’sinin de kendisine verilmesini talep etti. Şimdi merakla Mehmet Refik Tuna’nın, eşinin açtığı davaya verecek cevap dilekçesi bekleniyor.
SABA / GÜNAYDIN