SPOR-Beşiktaş rakiplerini sildi süpürdü

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun Ocak ayı dünyanın en iyi futbol takımları değerlendirmesinde 26’ncı sırada yer alan Beşiktaş, ilk 100’deki tek Türk takımı oldu. Lig, kupa ve Avrupa’da mücadele eden tek takım olan Beşiktaş, sıralamada 187.5 puanla 26’ncı durumda yer alarak en iyi konumdaki Türk ekibi oldu.

Bu sezon istikrarsız performansıyla dikkati çeken bulan Fenerbahçe, lig lideri Trabzonspor, kötü sonuçlar alarak taraftarlarını düş kırıklığına uğratan Galatasaray ve son şampiyon Bursaspor ise ilk 100’e giremedi.

1 Şubat 2010 ile 31 Ocak 2011 tarihleri arasında kulüplerin yaptığı resmi maçlarda aldığı sonuçlar baz alınarak yapılan değerlendirmede Fenerbahçe 137’nci, Trabzonspor 165’inci, Galatasaray 165’inci, Bursaspor ise 185’inci sırada yer aldı.

IFFHS’nin Ocak ayı klasmanında İtalya’nın Inter Milan takımı zirvedeki yerini korudu.

İtalyan temsilcisi 312 puanla ilk sırada yer alırken, ikincilikte 292 puanla İspanyol ekibi Barcelona, üçüncü sırada ise 278 puanla Alman ekibi Bayern Münih yer aldı.

İlk üçün ardından sırasıyla Real Madrid, Liverpool, Internacional, Estudiantes, Porto, Manchester United ve Atletico Madrid geliyor.