AKTÜEL-Profesörün Kaymakam’dan isteği neydi?

Prof. Dr. Orhan Kural Kuruçeşme Muallim Naci Caddesi’ndeki bir kafede otururken, mekanın kapalı bölümünde 4 kişinin sigara yasağına uymadığını fark edince, işletmeciyi uyardığını söyledi. Kaymakamlıktan izni olduğunu iddia eden işletmecinin, kendisini, basında yer almak amacıyla şov yapmakla suçladığını belirten Prof. Dr. Kural, bu kişinin hakarette bulunduktan sonra kendisini kafeden kovduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kural, olayın ardından aradığı Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel’in, işletmecinin iddiasının aksine, herhangi bir yazılı veya sözlü izin verilmesinin söz konusu olmadığını söylediğini aktardı.

Kaymakamın kendisine duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür ettiğini bildiren Kural, polis çağırarak işletmeciden şikayetçi olduğunu ifade etti.

İş yerinde inceleme yaparak tutanak düzenleyen polis, işletmecinin de ifadesine başvurdu.

Kafenin işletmecisi ise Orhan Kural’ın sigara içildiğini iddia ettiği yerin yarı kapalı bahçe bölümü olduğunu ve iş yeri çalışanlarıyla tartışan Prof. Dr. Kural’ı, müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle dışarı davet ettiklerini, ancak herhangi bir hakarette bulunmadıklarını savundu.
CUMHURİYET