AKTÜEL-İstanbul’un havası soğuyor

Hafta sonu yurt genelinde kar yağışı beklenirken, yağışların Doğu Anadolu’da gelecek haftaya kadar aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına etkili olacak. Sıcaklıklar ise 2-4 derece azalacak.
Hava sıcaklıkları İç ve Doğu bölgelerde azalacak, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da minimum sıcaklıkların 0’ın altında gerçekleşmesi bekleniyor.

İstanbul’da havanın az bulutlu ve soğuk geçmesi beklenirken İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat ile Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde Erzincan, Elazığ, Tunceli, Malatya’da buzlanma ve don bekleniyor.

Hafta sonu yurt genelinde kar yağışı bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu’da gelecek haftaya kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. İç ve Doğu Anadolu’da kar şeklinde görülmesi beklenirken yağışlar, yarın İç Anadolu’nun doğusunda, pazar günü Doğu Anadolu’da kuvvetli olacak. Yağışlı sistem Pazartesi günü biraz daha doğuya çekiliyor. Sıcaklıkların yarın Kuzey ve İç kesimlerde, Pazar günü yurt genelinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.”