SPOR-Olay adam konuştu

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda dün akşam oynanan maçta Trabzonspor’u 2-1 yenen ve çeyrek finale yükselen Beşiktaş’ın, karşılaşmanın son dakikalarında 7 yabancı ile oynamasının önüne geçen ve hükmen mağlubiyeti önleyen İdari Menajer Tuncay Yanık, “Ben sadece görevimi yaptım” dedi.

Fi Yapı İnönü Stadı’nda dün oynanan maçın 90. dakikasında Ersan Gülüm sakatlanmış ve ilk başta oyuna Ernst’in girmesi yönünde talimat verilmişti. Bu sırada sahada Fernandes, Simao, Hilbert, Quaresma, Bobo ve Guti olmak üzere 6 yabancıyla bulunan Beşiktaş’ta bu değişiklik gerçekleşseydi siyah beyazlılar yabancı kontenjanı sınırını aştığı için hükmen yenik sayılacak ve kupadan elenecekti. İşte bu felaketi önleyen ve Ersan’ın yerine Ernst’in değil, Ekrem’in oyuna girmesini sağlayan İdari Menajer Tuncay Yanık, olayın perde arkasını Maraton.com.tr’ye anlattı!..

Dün akşam yaptığı işin sadece görevi olduğunu ve abartılmaması gerektiğini özellikle vurgulayan Tuncay Yanık şunları söyledi: “Birilerinin işi bu, benim yaptığım ekstra bir şey değil. Zaten bir idarecinin orada bulunma nedeni bu tip konulardır. Yoksa ben locadan da izleyebilirim maçı. Teknik direktörler maçı daha yoğun yaşadıkları için maçın içinde dalıyorlar ve ona göre bir değerlendirme yapıyorlar. Bu kesinlikle hocanın bir zaafı değil. Oyuncu değişikliği kağıdı en son bana gelir ve ben konrol ederek hakeme veririm. Zaten değişikliği o kağıdı yazmaya gelmeden durum düzeltildi. Bu tip olaylar çok yaşanıyor. Diğer takımlarda da yaşandı ve bundan sonra da olacaktır. Bizim görevimiz bu konularda gerekli önlemi almaktır.”