SPOR-”Böyle bir taraftar görmedim”

Bucaspor karşılaşmasında ilk kez Fiyapı İnönü Stadı’na ayak basan Beşiktaş’ın Portekizli oyuncusu Simao Sabrosa, “Futbol hayatımda bu kadar coşkulu bir topluluk görmedim” dedi. Beşiktaş’ın 5-1 üstünlüğü ile sona eren Bucaspor maçında taraftarlarla buluşan Simao, taraftarların maç boyunca Beşiktaş’a destek verdiğini hatırlatarak, “Sahaya çıktığım zaman bütün tribünlerin dolu olduğunu ve tezahüratlar yapıldığını gördüm. Taraftarlarımız her dakika takımlarına destek olmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Beşiktaş’a transfer olmadan önce de tribünler hakkında fikir sahibi olduğunu belirten Portekizli oyuncu, “Zaten birçok insan tarafından harika bir taraftar kitlesinin olduğunu duymuştum. Barcelona’da oynadığım dönemde Beşiktaş taraftarlarını ilk kez gördüm. Nasıl bir taraftarın önüne çıkacağımı aşağı yukarı biliyordum, ancak böylesini beklemiyordum. Futbol hayatımda bu kadar coşkulu bir topluluk görmedim. Bir şeyler başarmak istiyorsak bu taraftar gücünden en iyi şekilde faydalanmamız gerekiyor” dedi.

İkinci yarıyla ilgili olarak da kısa bir değerlendirmede bulunun yıldız futbolcu, “İstediğimiz hedeflere ulaşmanın kolay olmadığının farkındayız. Liderle aramızda önemli bir puan farkı var. Fakat imkansız diye bir şey yok. En kötü ihtimalle Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.