AKTÜEL-Kar İstanbul’a yaklaştı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar etkili olurken İstanbul’da da ka bekleniyor. Gece saatlerinde Edirne’de başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Sabah iş ve okullarına gitmek için uyananlar, beyaz bir örtüyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar, karla kaplanan araçları yerine, işyerlerine gitmek için toplu taşıma araçlarını tercih etti. Kar yağışı nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı, kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Çok sayıda da maddi hasarlık trafik kazası meydana geldi. Belediyenin temizlik işçileri, kaldırımlarda biriken karları küreme çalışması yaptı. Kar yağışı, Edirne’nin ilçeleri Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Uzunköprü ve Keşan’da da etkili oluyor.

Kar yağışı Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Yolda biriken kar nedeniyle karayolları ekipleri, Avrupa’ya açılan sınır kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kırklareli kent merkezinde hafif kar yağışı gerçekleşti. Ancak Demirköy’de kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda etkili olan kar yağşı nedeniyle yol karla kaplandı. Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yapmayı sürdürüyor.

Kar yağışı sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ile Çorlu, Çerközköy ve Hayrabolu’nda da etkili oldu. İlçeleri beyaza bürüyen kar yağışı, trafikte olumsuzluğa yol açmadı. Karayolları ve belediye ekipleri, bazı noktalarda tuzlama çalışması yaptı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 1 derece olmasının beklendiği Edirne ve Kırklareli’nde gün boyu kar yağışı, Tekirdağ’da ise karla karışık yağmurun etkili olacağını bildirdi.

BOLU DAĞI’NDA KAR VE SİS

BOLU Dağı’nın D- 100 karayolu ve TEM yolu geçişlerinde sis ve kar yağışı ulaşımı etkiledi. Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Dağı geçişinde sis ve aralıklarla yağan kar ulaşımı aksattı. Sisin yoğun olduğu kesimlerdeulaşım yavaşlarken, yol kenarlarındaki sis lambaları yakıldı. Karayolları ekipleri ise tüm güzergahlarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının günboyu etkili olacağını belirtirken, Bolu Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi. Yetkililer, gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfır dereceninin altına inmesinin beklendiğini, bu nedenle sürücülerin aşırı hızdan kaçınmaları gerektiğini kaydetti.