AKÜEL-İstanbul’a yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

– KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor

– SİS UYARISI, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor

– BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı Yağmurlu geçecek. Bu sabah saatlerinde yer yer sisli. (16)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (8)

İZMİR: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacak. (16)

Adana: Az bulutlu (19)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar güneybatı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacak. (17)

Samsun: Parçalı az bulutlu (14)

Erzurum: Parçalı az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (1)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (13)

– BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısından başlamak üzere bölge geneli Yağmurlu geçecek. Yağışlar Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. Bölgenin genelinde bu sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacak. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Antalya’nın güneybatı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı az bulutlu zamanla batısı çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.