AKTÜEL-Beşiktaş’ta Mozaik sergisi

Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde Makedonyalı sanatçı Gazanfer Bayram’ın Mozaik Sergisi dün akşam açıldı. Sergide, Makedonya’da, mozaik sanatını kendi yegane resim ifadesi olarak seçen nadir sanatçılardan olan Bayram’ın kavramsal çizgisi ve yerleşme tarzı görülmektedir. Eserlerinde taşların her birinin ayrı bir ışığı vardır ve bu ayrı parçalar bir bütün oluşturur; tüm parçalar sayısız mesajla birbirinden ayrılmaz bir armoniyle sanatsal sunum içinde birbirine bağlanmıştır.

Gazanfer Bayram
1974 yılında Belgrad’daki Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Aynı akademide lisans üstü çalışmalarını tamamladı. Fresko-resim ve mozaik alanlarında uzmanlaştı. İtalyan Hükümeti’nden burs kazandı ve Ravenna’da uzmanlık eğitimini tamamladı.

Üsküp’te “Lazar Lichenoski” Güzel Sanatlar Okulu’nda ve yine Üsküp’teki Avrupa Film Akademisi ESRA’da profesör olarak çalıştı. Strumica’da 10 yıldır çalışmalarını sürdüren ünlü Plastik Sanat Kolonisi’deki Mozaik Stüdyosu’nun kurucusu ve başkanı.

Çalışmaları Makedonya’da, İtalya’da, Türkiye’de, Kanada’da, ABD’de, Avustralya’da, Belçika’da, Polonya’da, Moldova’da, Kıbrıs’ta, Japonya’da ve eski Yugoslavya’da birçok yerde sayısız müzede ve özel koleksiyonların parçası olarak görülebilir.