AKTÜEL-Beşiktaş Spor Okulları dünyaya yayılıyor

Beşiktaş Spor Okulları Sorumlusu Nedim Sarsmaz, Avustralya’da yeni bir futbol okulunun müjdesini verdi. Beşiktaş Spor Okulları’nın yurtiçinde ve yurtdışında sayısını arttırdığını belirten Nedim Sarsmaz, buna son örnek olarak Avustralya’da açılacak olan yeni futbol okulunu gösterdi. Beşiktaş markasına çok büyük talep olduğunu ifade eden Sarsmaz, “26 Ocak’ta Melbourne’de okulumuzun resmi açılışını yapacağız. Açılışa Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Şeref Yalçın, Spor Okulları Genel Koordinatörümüz Ufuk Pak ve ben katılacağım. Sayın Ufuk Pak orada bir süre kalarak bir takım eğitimler verecek ve Avustralya’dan yetişecek oyuncuları bekleyeceğiz” diye konuştu. Sarsmaz, Spor Toto Süper Lig’de forma giyen Avustralyalı oyuncular Ersan Adem Gülüm, Lucas Neill, Harry Kewell ve Mile Jedinak’ın iki ülke arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.

Spor okullarının futbolun yanı sıra basketbol, voleybol, jimnastik ve satranç branşlarında da hizmet verdiğini belirten Nedim Sarsmaz, “Spor okullarımızdan yetişen yüzden fazla sporcu şu anda kulübümüzde lisanslı sporcu olarak görev yapıyor. Örneğin ritmik jimnastik takımımızdakilerin hepsi spor okullarımızdan yetişen sporcular. Dolayısıyla spor okullarını Beşiktaş’ın geleceği olarak nitelendiriyorum. Tunceli ve Elazığ’da da hentbol okulu açıp o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı sporla kaynaştıracağız” diye konuştu.

Spor okullarının kuruluş amacını altı maddede özetleyen Sarsmaz şunları söyledi:

“Birinci amacımız kulübümüzün geleneğine ve kuruluş tüzüğüne uygun olarak sosyal sorumluluk bilincimizin gereğini yerine getirmek. Türk ve dünya gençliğine spor yaptırmak. Beşiktaş’ı yaygınlaştırmak ve sosyalleştirmek. Yetenekli oyuncuları özkaynak düzenimize kazandırmak. Son olarak da gelir elde etmek.”

Sarsmaz ayrıca Brezilya, Mısır, Kuveyt, Kuzey Irak, Kosova ve Azerbaycan gibi ülkelerden de Beşiktaş Spor Okulları’na talep olduğunu söyledi. Spor okulları açmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini söyleyen deneyimli spor adamı, bahsi geçen ülkelerde yapılacak çalışmaların proje aşamasında olduğunu anlattı.

Barcelona, Arsenal gibi Avrupa’nın büyük kulüplerinin kendi imkanlarını seferber ederek dünyanın çok yerinde futbol okulları kurduğunu da sözlerine ekleyen Nedim Sarsmaz, bunun kulüpler için büyük bir maliyete sebep olduğunu belirtti. Beşiktaş Spor Okulları’nın kulübümüze herhangi bir yükünün olmadığını vurgulayan Sarsmaz, “Spor okullarımız kulübümüz tarafından finanse edilmiyor. Belli bir bölgede kriterlerimize uyan kişilerin açtığı okullar öğrencilerimizden cüzi ücretler alıyor. Bu ücretler hem okulun ihtiyacını karşılıyor hem de kulübümüze ek bir gelir oluyor” ifadelerini kullandı.