AKTÜEL-Belgesel etkinlikleri sürüyor

Beşiktaş Belediyesi’nin Şubat 2010’da başlattığı “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin bu haftaki konuğu Anadolu halk ozanları kuşağının son temsilcilerinden sayılan Aşık Ali İzzet Özkan oldu. Belli bir öğrenim görmemesine karşın 500’ü aşkın şiiri olan ve 1981 yılında vefat eden Aşık Ali İzzet Özkan’ın hayatının ve sanatının anlatıldığı, yönetmenliğini Suha Arın’ın üstlendiği belgeselin gösterimine Ahmet Özdemir ve Mazlum Çimen katıldı.

6 bölümden oluşan “Ustalar ve Bilgeler” belgeselinde Cemal Reşit Rey, Ali İzzet Özkan, Bedia Muvahhit, Eşref Üren, Vasfi Rıza Zobu ve Meriç Sümen’in yaşam öyküleri anlatılıyor. Her hafta bir sanatçının anlatıldığı dizi 5 Ocak – 9 Şubat 2011 tarihleri arasında her çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Belgesel hakkında
Anadolu’nun ozanlar kuşağının Aşık Veysel ile birlikte son temsilcilerinden sayılan Aşık Ali İzzet’in belli bir öğrenim görmemesine karşın uzun yıllar yurdun çeşitli yerlerinde gezip dolaştı. Pek çok şiir söyledi. 500’ü aşkın şiiri vardır ve şiirlerini zaman zaman çıkardığı kitaplarda toplamıştır. Bazı türküleri de sanatçılar tarafından plağa okundu. Ali İzzet 1981 yılında hayatını kaybetti.