AKTÜEL-“Kurtuluş Savaşı’nı başlatalım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ayağa kalkın, Kurtuluş Savaşı’nı birlikte başlatalım. Hiçbir çocuk aç yatağa girmesin. Açlıktan ölmesin” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları; “Bu arada kullanmadığımız doğalgazın parası 1 milyar 600 milyon dolar İran’a ödendi. Kimin parası bu? Kullanmadığı doğalgazın parasını ödeyeceksin, buradaki vatandaş da kirli kömür yakacak. Suyu kirlendi.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada “Sevgili Erzurumlular, gösterdiğiniz ilgiden çok memnunum. Demek ki daha sık gelmeliyiz Erzurum’a.”

“Ben yıllar önce de gelmiştim Erzurum’a.. Havası pırıl pırıldı. Şimdi bakıyorum.. Dumanın altında.. Ucuz kömür dağıtıp havayı kirlettiler.. Peki bu arada Erzurum’a doğalgaz geldi mi? Geldi..Niye vermiyorsun fakire ucuz doğalgaz?”

“Bu arada kullanmadığımız doğalgazın parası 1 milyar 600 milyon dolar İran’a ödendi. Kimin parası bu? Kullanmadığı doğalgazın parasını ödeyeceksin, buradaki vatandaş da kirli kömür yakacak. Suyu kirlendi.”

“O para, o 1 Milyar 600 Milyon dolar buraya girse ne olurdu? İşsizlik olur muydu? Yoksulluk olur muydu?”

“ O zaman 1 milyar 600 milyon doları hangi gerekçeyle hangi ahlakla İran’a vermiş burada Erzurum’lulara açıklasın.”

“Erzurum’un neyi arttı? İcra Dairesi sayısı arttı. Şimdi soruyorum, çiftçi üretirse, insanlar para kazanırsa icra dairesi sayısı artar mı?”

“Başbakan’a soruyorum. Bu Erzurum’da kimin geliri 10000 doları aştı? Bunun cevabını isteyin.”

“Dünyanın en zengin Başbakan’larından birisi oldu. Millet fakirleşiyor kendisi zenginleşiyor.”

“İki şeye saygımız var

İnsanlarının inançlarını siyasete malzeme etmeyiz. Erzurum’lu kardeşlerimiz de ettirmesin. Allah’la kul arasına kimse giremez.
Kişilerin etnik kimliği siyaset konusu olmaz. Olmamalı. Herkesin kimliği başımızın üstüne.”
“Haberlerde izlediniz. Çocuk anne kucağında. 2.5 aylık çocuk, annesi iyi beslenemediği için açlıktan ölüyor Türkiye’de. Bunun adı Recep Tayyip Erdoğan ayıbıdır. Hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. Dadaşların kentinde bunun sözünü veriyoruz.”

“Başbakanı bir dinleyin. Herşeyi onlar yapmış. Cumhuriyet boyunca birşey yapılmamış. Birtek onlar yapmışlar. Başbakan camdan okuyor. İyi de okusun. Peki nasıl oluyor da bir yılda fakir sayısı 818.000 kişi oluyor?”

“ Aile sigortası ile her aileye 600 lira maaş vereceğiz. Bana soruyor, nereden bulacaksın diye? Benim adım Kemal. Ben bulurum.”

“Dadaşların diyarında senin orduna Peygamber ocağında birisi gelecek “İşgalci” diyecek. Sen de sesini çıkarmayacaksın. Erzurum’lu kardeşlerim bunu unutmasın, sandıkta da hesabını da sorsun.”

“Biz sorunlara talibiz. Birileri köşeyi döndü.”