AKTÜEL-Selmi Andak anıldı

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri aramızdan geçtiğimiz yaz ayrılan popüler müziğimizi yaratan bestecilerden Selmi Andak’ı anma programı ile sürdü. İmza attığı 800’ü aşan beste ile birçok kuşağın anılarında iz bırakan Selmi Andak için ölümünden sonra düzenlenen ilk etkinlik olma özelliğini taşıyan “Ustalara Saygı” toplantısı, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Aralarında “O Şarkıyı Henüz Yazmadım”, “Ve Ben Yalnız”, “Hayat Pencerenin Dışında”, “Bal Gibi Olur”, “Bir Sevgi Yeter”, “Acılar Sürekli Olamaz”, “Kandil”, “Ben Her Bahar Âşık Olurum”, “Güneş Bir Kere Doğdu” ve “Hayalimdeki Adam” gibi müziğimizin kilometre taşları arasında yerini almış şarkılara imza atan, ayrıca gönül verdiği Galatasaray camiasının marşlarını da besteleyen usta için düzenlenen gece, Andak’ın birlikte çalıştığı sanatçılar, dostları ve meslektaşlarının katılımıyla bir müzik şölenine dönüşecek. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve usta için “Müzik: Selmi Andak” başlıklı iki saygı albümü yayınlayan yapımcı Hakan Eren’in sunacağı etkinlik, popüler müziğimizin sevilen seslerinin ustanın en bilinen şarkılarını seslendireceği bir konser niteliği de taşıdı. Müzikseverler “Ustalara Saygı” toplantısında; Atilla Atasoy, Asya, Ayla Algan, Coşkun Demir, Ersan Erdura, Esin Afşar, Ferdi Özbeğen, Gökhan Abur, İskender Doğan, Nil Burak, Özdemir Erdoğan ve Yeliz’den Selmi Andak şarkıları dinleme olanağı buldu.

Müzik çalışmalarının yanı sıra uzun yıllar sanat ve müzik eleştirmeni olarak da kültür dünyamıza hizmet eden Selmi Andak için hazırlanan geceye; Ahmet Güvenç, Ali Kocatepe, Ali Rıza Binboğa, Atilla Dorsay, Ara Güler, Bülent Özveren, Bedri Baykam, Erdal, Erkan Özarman, Erkan Yolaç, Figen Çakmak, Gülen Andak, Halit Kıvanç, İzzet Öz, Nebil Özgentürk, Nejat Çetinok, Sebla Özveren, Suna Keskin, Ülkü Tamer ve Yıldız Kenter, Zeliha Sunal da katıldı.

Selmi Andak’ın yaşamından görüntülerle renklenecek olan “Ustalara Saygı” toplantısında, ustanın kızı, eğitmen, koreograf Gülen Andak’ın “Anadolu Suiti” eşliğinde sunacağı bale gösterisi de izlenebilecek.