AKTÜEL-Evde makyaj malzemesi yapılır mı?

Kozmetik ürünlerini evde kendiniz yapın… Yemek sodasından banyo köpüğü, vazelinden ruj, zeytinyağından dudak parlatıcısı hatta çiçeklerden parfüm bile yapabilirsiniz
Kadınların hayatının vazgeçilmez parçası olan makyaj malzemeleri, bakım kremleri ve temizleme tonikleri aile bütçesi açısından maalesef külfetli olabiliyor. Eğer siz de maddi açıdan daha ucuz yollu ürünler kullanabilmenin derdindeyseniz, işte size pratik tarifler:
TONİK YAPIMI:
En iyi tonik doğal maden suyudur. Bunu daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Eklemek istediğim bir nokta, maden suyu kozmetik toniklere eklenebilir. Böylece onları daha uzun süre kullanabilirsiniz. Bu karışım uzun bir süre bozulmadan kalacak ve böylece tasarruf sağlamış olacaksınız. Ayrıca tonik olarak sade gül suyu da kullanılabilir. Tonik seçerken alkolsüz olanları almanızı öneririm.
RUJ YAPIMI:
Eskiyen rujları sakın atmayın, çünkü onu yeni bir ruj yapmada kullanacaksınız. Benzer yeni ruj alana kadar uygulamanız gereken rujun bütün kalıntılarını toplayıp vazelinle veya bebek kremiyle karıştırmak, hangisi elinizin altındaysa. Bu ruju fırçayla uygulayabilirsiniz. Dudaklarınız kurumaz ve iyi nemlendirilir.
DUDAK PARLATICI:
Rujunuzu sürün, üzerine pamuk yardımıyla zeytinyağı uygulayın. Uzun ömürlü olarak düşünülemez, ama dudakları nemlendirip güzel bir görünüm sağlar.
Malzemeler: 6 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu, 6 çorba kaşığı susam yağı, 2 çorba kaşığı bal
YapIlIŞI: Bütün malzemeleri bir kabın içersine boşaltın. Daha geniş bir kabın içine sıcak su koyarak, bu kabı içine yerleştir ve içindeki malzemelerin erimesini bekle. Karışım yumuşadığında ve kıvama geldiğinde, kabı dışarı al. Karışımı kalınlaşıncaya kadar bir kaşık yardımıyla iyice karıştır ve bir kaba, örneğin eski krem kutuna boşalt.
PARFÜM YAPIMI:
Favori parfümlerimiz genellikle pahalıdırlar. Sevdiğimiz kokulardan kendi parfümümüzü yapabiliriz. Malzemeler: Misk, taze çiçek ya da çiçekli ağaç dalı, taze çam kozalağı, ağaç kabuklarından elde edilmiş yağlar, iki fincan saf su, bir küçük şişe saf alkol.
YAPILIŞI: Çiçekleri düz bir tahta üzerine yerleştirip, bıçak yardımıyla ince bir halde kesin. Ardından bir kaba alıp yapraklar sıvı bir hal alıncaya kadar ezin. Aynı işlemi taze çam kozalağı için de yapın. Misk, bitki ya da ağaç kabuklarından elde edilmiş yağları hazırladığınız karışıma azar azar dökün. Su ve alkolü de ekleyip, hazırladığınız parfümü sıcak ve kapalı bir ortama koyun. Yaklaşık altı hafta boyunca şişenin ağzını açmayın.
Selülİt kremi
Zeytinyağı, 5 damla greyfurt yağı (yoksa, turunçgillerden herhangi birinin yağı) Masajla uygulayın, bölgeyi poşetle kaplayın, bölgeyi battaniyenin altında 20-30 dakika terletin.
VÜCUT BAKIM KREMİ:
Vücut peelingi için bal ve kahve karışımı ya da ucuz bir duş jeli ile deniz tuzu karışımı uygulamanız cildinizi ölü hücrelerden arındırmanıza yardımcı olacaktır.
BANYO KÖPÜĞÜ YAPIMI
ÇEŞİTLİ pahalı banyo köpüklerini ve tuzlarını çok ucuz olan deniz tuzu ile kendiniz yapabilirsiniz. Mesela; deniz tuzu, yemek sodası, çekilmiş yulaf ve bitki karışımını karıştırın, banyo suyuna ekleyin) Deniz tuzu, dokulardaki su birikimini ve toksinleri vücuttan kolayca atabiliyor. Diğer bir öneri de; küveti doldurun, 100 gram deniz tuzu ekleyin, bir litre sıcak sütte 250 gram bal eritip bunları da küvete ekleyin, karıştırın. İdeal banyo süresi 20 dakikadır; fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir.
Güneş Gazetesi – Yasemin İLAN