AKTÜEL-“1 Allah kuruşu yok”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tüneli toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Seyrantepe Stadı’nın açılışında yaşanan olaylara ilişkin, “Dün akşam resmi açılışını yaptık. Tüm oradaki olumsuzluk sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki, Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur” dedi. Seyrantepe Stadı’nın yapılışında Galatasaray Kulübü’nün bir kuruşu olmadığını, stadın TOKİ tarafından yapılarak Galatasaray Kulübü’ne kullanması için tahsis edildiğini belirten Eroğan, “Bunun da anlaşmaları yapılacak. Daha yapılmış değil” dedi.
Edoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. Götüremeyince biz ne olursa olsun gerekirse TOKİ olarak bu işi bitireceğiz’ dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık. Şimdi birileri çıkıyor ‘efendim Seyrantepe Stadı’nı burada filancanın, filancanın, filancının emeği vardır.’ Burada çok açık konuşuyorum, Seyrantepe Stadı’nın A’dan Z’ye yapımında Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılmıştır”

“SEYRANTEPE STADI’NIN YAPIMINDAGAYATASARAY KULÜBÜNÜN BİR ALLAH KURUŞU YOKTUR”

“Biz hiçbir zaman ülkemizde ayrımcılıktan yana olmadık, olmayacağız. Kim ne yaparsa yapsın, olmayacağız” diyen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Fakat şunun bilinmesini isteriz. Biz Galatasaray gibi güzide bir külümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Ye n’den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada, daha geniş bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik.
Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak daha yapılmış değil. Şimdi burada ben farklı bir kulübe, Devlet Bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. TOKİ başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Galatasaray bizim beynelmilel ülkemize şampiyonluklar kazandırmış bir kulübümüz. Ve ülkemizi uluslararası futbolda tanıtmış bir kulübümüz. Ve buna böyle bir yer yakışır dedik ve bunu bitirdik.”

“ONLAR LAF BİZ ESER ÜRETİYORUZ”

Erdoğan, milletin desteğiyle gelenin bedelini millete ödeyeceğini ama komployla, üfürmeyle, medyanın şişirdiği yelkenle gelenin de bedeli gidip,oralara ödeyeceğini söyleyerek, “Aramızdaki fark bu. Şimdi, ufaktan ufaktan obedel ödeniyor .Biz bütün bunları yaparken ana muhalefet partisi ve muhalefet ne yapıyor, onlarda bol bol laf üretiyor. Onlar laf, biz eser üretiyoruz. Farkımız bu. Şunu çok açık daha önce söyledim, ‘Manşetle gelen, manşetle gider’demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bizi manşetler getirmedi, ‘Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz’ dedik. Milletin desteğiyle, milletin tercihiyle, milletin hayır duasıyla gelen, bedelini millete öder. Biz buyuz. Ama komployla gelen, üfürmeyle gelen, medyanın şişirdiği yelkenle gelende, bedeli gider, oralara öder. Aramızdaki fark bu. Şimdi, ufaktan ufaktan obedel ödeniyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında, bazı gazetecilerin ayakkabılarını çıkararak, masaların üzerine çıkıp gözyaşları içinde alkış tuttuklarını söyleyen Başbakan, “Bu gazeteciler, alkışla kalmadılar, sonra da tıpkı genelbaşkanları gibi iftirayla, hakaretle, hatta sokak ağzı küfürlerle,partizanlıklarını gösterdiler. İşte geçen hafta da ödüllerini aldılar. Bu ülkeninBaşbakan’ına, bakanlarına, hükümetine, en ağır hakaretleri eden, bunu da köşesinde yazacak kadar ileri giden, aynı zamanda Basın Konseyinin de başında olan şahıs, anamuhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyinin başkanı. Kimmiş candaş medya, kimmiş yandaş medya, hepsi ortaya çıkıyor. Dökülmeye başladılar lime lime. Hayırlı olsun… Bunların hepsi bizim hareketimiziçin güzel gelişmeler”

CHP İstanbul İl Başkanlığına Ragıp Nebil İlseven’in getirilmesiyle ilgili olarak da konuşan Başbakan, “İl başkanlığına getirdikleri şahıs, 2001-2004 yıllarıarasında TMSF’de görev almış. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, bu şahıslailgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış.

Raporunaltında kimin imzası var biliyor musunuz? O dönem CHP Milletvekili olan, TBMMYolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun” dedi.”Dün ‘yolsuzluk yaptı, yargılansın’ diyorsun, bugün partisinin en önemliili olan İstanbul’un il başkanlığına aynı kişiyi getiriyorsun ve Türkiye’nin medyadaki en önemli grubunun CEO’sunu oraya koyuyorsun. Kim candaş medya, yandaş medya, bunlarla pazarlıkta ortada” diye konuştu.

‘REKOR SÜREDE ÇARKETME BAŞARISI CHP’YE AİT’

Siyaset tarihinde rekor sürede çarketme başarısının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, “Öyle görünüyor ki bu rekor bir daha kolay kolay kırılamayacak. Başörtüsü dedi, akşam çark etti. ‘Genel af’ dedi, ‘U dönüşü’ yaptı.’Dersim’de analar ağlasın’ diyen arkadaşı için, ‘gereğini yapmalı’ dedi, sonra geri vitese taktı. ‘Genel başkan adayı değilim’ dedi, çıktı ertesi gün genelbaşkan adayı oldu. ‘Havuzlu villa’ dedi bize saldırdı bir de baktık kibeyefendinin, kendi havuzlu villası çıktı. ‘Çarşaf liste’ dedi, blok liste uyguladı. ‘Suçludur, yargılansın’ dedi, getirdi İstanbul’a il başkanı yaptı. Halk oylamasında herkesi ‘hayır’ demeye çağırdı, kendisi gidip oy kullanamadı” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, RTÜK Kanunu’nun 25’inci maddesiyle ilgili eleştirilerine ilişkin ise, Başbakan, “25’inci maddenin CHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde yasaya konduğunu bilmiyor. Ana muhalefet partisinin lideri, arkasındaki tüm o yapayrüzgara, tüm o üfürmelere rağmen, hiçbir konuda tutarlılık görüntüsü vermiyor,veremiyor. Biz her zaman söylüyoruz, Türkiye’de bir muhalefet boşluğu var. Muhalefet, siyaset üretemediği için iftira üretiyor, yalan üretiyor, hakaret üretiyor. Biz her zamanki gibi takdiri yüce milletimize bırakıyoruz. Benimmilletim, haziran geldiğinde, sandık kurulduğunda, kendisine hizmet üretenle,iftira üreteni en iyi şekilde ayırt edecektir” ifadesini kullandı.

“GÖRMEDEN KONUŞUYORLAR”

Kars’ta tartışmalara neden olan heykelle ilgili eleştirilere de cevap veren Başbakan Erdoğan, “Kars’ta o heykelle ilgili sözleri bir toplu açılış töreninde ifade ettim. Kars’ta 43 eserin açılışını yaptık. O eserleri içinde, Tigran Honest Ermeni Kilisesi vardı ve yine aynı yerde 8 cami, 8 kilise bulunuyor. Biz bu hükümet onların tamamını restore ediyoruz. Bunları biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bize bu eleştirileri gönderenler, hatta daha ileri gidip hakaret edenler, bir kere gidip bu Kars’taki ucube diye nitelendirdiğim o eseri görmüş değiller ve görmeden konuşuyorlar” dedi.

“DAHA MÜSAİT BİR YER BULABİLİRLER ORAYA YERLEŞTİRSİNLER”
İzmir’in Karşıyaka İlçe Belediyesi’nin, Kars’taki heykele talip olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Buyursun alsın. Onlar daha uygun, müsait bir yer bulabilirler oraya yerleştirsinler, oraya inşa etsinler. Biz neyi nerede inşa edeceğimizi, kılı kırkyararak dikkatle yapıyoruz” dedi.

“KİMİN GİYİMİNE, KUŞAMINA, YEMESİNE, İÇMESİNE KARIŞTIK”
4,5 yıl İstanbul’a belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Sizler o dönemin şahitlerisiniz. Soruyorum, kimin yaşam tarzına karıştık? Kimin giyimine,kuşamına, yemesine, içmesine karıştık? 4,5 yılda biz bu şehirde hangi heykeli yıktık, hangi sanat eserinin üzerini örttük? Yoksa tam tersine, bizim dönemimizdeİstanbul, sanatın da, sanat eserinin de, sanatçının da yüceltildiği, itibarkazandığı bir şehir haline mi dönüştü? Aynı şekilde, 7,5 yılı aşkın zamandır bumillete başbakan olarak hizmet etme şerefine nail olduk. Bu süre boyuncaTürkiye’de kimin yaşam tarzına, giyimine, kuşamına, yemesine içmesine karıştık?” ifadesini kullandı.

Kars’ın şu andaki belediye başkanından önceki belediye başkanının, AK Parti’den olduğunu anımsatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Biz belediye başkanı yapmadık. Niye yapmadık? Çünkü orada böyle bir eserin yapılmasını istemedik. 1,2 trilyon. Arkadaş, öncelikler denilen bir şeyvardır yatırımda. Kars’ın bunlardan önce alt yapıya, üst yapıya ihtiyacı var. Sengel önce onları yap. Kaldı ki özellikle Seyit Hasan El Harakani Hazretleri’ninolduğu yerdeki cami, türbesi, etrafındaki tüm camiler, kütüphaneler, tabyalar…Orası savaş görmüş bir yer ve bunların hepsini yok farz ediyorsun, en tepenoktaya bu eserin inşa edilmesine müsaade ediyorsun. Kaldı ki bunun yapımına da Erzurum Tarih Tabiat Varlıkları Kurulu izin vermiyor. Bakın şimdi de yıkımı var, gereği yapılacak”

“AVRUPA BİRLİĞİ, AMERİKA’DAKİ STANDARTLARA BİR BAKIN”
Başbakan Erdoğan, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına Yönelik Yönetmeliğe ilişkin de açıklamalar da bulundu. Erdoğan, “Bunun eleştirisini yapanlar, siz hani Amerika’yı çok iyi tanıyordunuz? Avrupa Birliği üyesi ülkeleri çok iyi tanıyordunuz? Oralardaki standartlara bir bakın. Kaç yaşındaki çocuk veya genç bir marketten gidip alkollü içki alabilir. Gelen yasak bunlaradır. 21 yaşın altında satın alamazsın. Bunu bensöylemiyorum, bunu dünya yapıyor. Ama ne diyorlar, ‘bunlar bunları yasaklıyor,tamamen kaldırıyor’. Bırak bu yalanları, dürüst ol dürüst. Benim böyle bir hesabım yok” diye konuştu.İstanbul’da 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptığını, aynı zihniyetin”Bunlar trenleri kadın-erkek diye ayıracaklar” dediğini dile getiren Erdoğan,”Otobüsleri ayıracaklar dediler, ayrıldı mı? Trenlerden insanları atacaklar dediler atıldı mı? Pendik’te bir kaza oldu, İşte bak gördünüz mü? Kızı trenden attılar dediler. Bu medya o günkü medya, değişen bir şey yok” diye konuştu.

İLGİNÇ PANKARTLAR
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın konuşması sıraasında salonun üst tribünlerinde yer alan bir Grup Genç ilginç bir pankart açtı. Üzerinde “2011 Seçim Sonuçları” yazan pank Türkiye ve Ortadoğu haritası yer aldı. Üç partinin AKP, CHP BDP oy sonuçları harita üzerinde renklerle gösterildi. CHP’nin Trakya ve Ege Bölgesi, BDP’nin Doğu Anadolu da bir bölgede gösterilirken AKP temsil eden rengin Türkiyenin büyük bir kısmıyla İran Azerbaycan, Suriye ve Mısır’ın aralarında bulunduğu geniş bir alanı kapladığı görüldü. Bir süre pankartı açan gençleri polis uyardı. Tribüne çıkan polisler pankartı alarak götürdü. Aynı tribünde ve üzerinde “Muhteşem olan dizi değil Sultan Süleyman. İşte torunu Recep Tayyip Erdoğan”