AKTÜEL-Türk futbolunun geleceği Beşiktaş’ta şekilleniyor

Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın birlikte düzenlediği “Türk Futbolunun sorunları ve geleceği” toplantısı bugün İstanbul’da Swissotel the Bosphorus’da başladı. “TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu” üyesi milletvekillerinin yanı sıra profesyonel liglerde yer alan tüm kulüplerin başkanlarının, TFF Başkanvekiileri ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı organizasyonun açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, futbol ailesinin büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin sorunlarının sürekli ve yapıcı diyalogla çözüleceğine inandıklarını söyledi. Tüm kulüp başkanlarının katılımı ile yapılan bu toplantının, sorunların çözümü açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Özgener, Türk Futbolunun geleceğe dönük projeleri ile ilgili her kesimin görüşlerine sonsuz değer verdiklerini vurguladı.

Sporda Şiddet Yasası’nın futbol kamuoyu gündemindeki en önemli konulardan biri olduğunu beliren TFF Başkanı Özgener, “Şu anda TBMM’ye intikal eden yeni yasa tasarısı ile ilgili sürecin başlamasının üzerinden 15 ay geçti. Bu zaman dilimindeki hazırlıklar kapsamında başta futbol camiası olmak üzere sporun diğer dallarının temsilcilerinin görüşlerini dinledik. UEFA’ya üye ülkelerin bir kısmını ziyaret ettik. Güvenlik konusu hassas bir konu olduğu için Emniyet Genel Müdürlüğü ile defalarca konuştuk. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile sayısız toplantı yaptık. Temennimiz kanun tasarısının en kısa zamanda yasalaşması” diye konuştu.

Kanunun çıktığı gün sporda şiddetin hemen sona ereceği yanılgısına kapılmaması gerektiğini vurgulayan Mahmut Özgener, “Ancak sporda şiddetin sona ermesi için bu kanun hayati bir öneme sahip. Tribünlerin güzelleşmesi, eğlence unsurunun ön plana çıkmasını sağlayacak” dedi.