Q-Yetmedi!

Q7’nin yetenekleri, Ronaldo’nun üstünde olsa da kafası köylü. Dün geceki maçta özellikle de Beşiktaş skor üstünlüğünü elde ettikten sonra, büyük yıldız Q7’nin başına buyruk hareketleri bütünüyle Beşiktaş’taki takım disiplinini sıfırladı diyebiliriz. Seyir açısından çok keyifli bir maç oldu. Ama bu maç sonrasında öncelikle Hikmet Karaman ve Manisaspor’u tebrik etmemiz gerek. Beşiktaş’ın yeni yıldızlarından ve buna bağlı olarak da nasıl bir hücum gücünü elinde tuttuğundan etkilenmeden, eksiklerine rağmen kendi futbolunu komplekse ve tekmeye sığınmadan sergilediği için.

Ömer Aysan’ın attığı beraberlik golü, Beşiktaş açısından önemli. Böylesi yıldızlara sahip olsanız dahi futbolda önemli olan takım savunması. Siyah-Beyazlılar’ın yumuşak karnı, iki golde de gösterdi ki aynı zafiyeti devam ediyor. Bir önemli paragraf da Quaresma için açalım. Zamanında Cristiano Ronaldo’dan daha önde giderken, sonrasında bu oyuncunun niye vatandaşının kariyerine ulaşamadığının sebebini araştıralım. Olay basit. Q7’nin yetenekleri, Ronaldo’nun üstünde olsa da kafası köylü. Dün geceki maçta özellikle de Beşiktaş skor üstünlüğünü elde ettikten sonra, büyük yıldız Q7’nin başına buyruk hareketleri bütünüyle Beşiktaş’taki takım disiplinini sıfırladı diyebiliriz.

Aslında maçtan çok Beşiktaş’ın yeni transferlerinden iki yıldızını mercek altına alacaktık. Biraz da onlara bakalım. Almeida: Beşiktaş için haziran transferi Hilbert’ten sonra en stratejik ikinci isim. Oynadığı sürece topla hiç buluşmaması gibi bir durum söz konusu olsa da, ilerleyen günler onun ne kadar önemli bir oyuncu figürü olduğunu açığa çıkaracak. Gelmesinin Nobre’yi bu kadar azdırmaya sebep olması bile yeterli. Schuster uyanık adam. Verimi ve iş bitiriciliğine inandığı oyuncu yüzünden sisteminden bile fedakarlık edebiliyor. Beşiktaş ilk kez çift pivot santrforlu bir deneme yaptı diyebiliriz. Bu formatı tuturabilirse ve Mert Nobre bu devamlılığını sergilerse rakipler için durum aman aman…

Atletico Madrid’ten transfer edilen Simao Sabrosa da bu maçta topla buluşamayanlardan. Ama Allah’ın futbolcu diye yarattıklarından… Henüz çekimser, ama yüzde 100 bir takım oyuncusu olduğu belli.
Simao için şunu söylemeden geçmemek gerek… Beşiktaş biraz takım olarak kendine geldiğinde, onun da verim açısından nelere kadir olacağını göreceğiz.