AKTÜEL-“Önce açlık heykellerini yıkın”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sakarya gezisi sırasında parti otobüsünde gazetecilerle ”heykel” tartışmalarına ilişkin sohbet etti. Kars’da yaşayanların heykel tartışmalarından uzak olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da kasıtlı olarak gündem değiştirdiğini söyleyen Tekin, ”Gitsinler, baksınlar Kars’daki çocuklar, insanlar açlıktan, bakımsızlıktan hepsi heykele dönmüş durumda. Siz önce açlık heykellerini yıkın” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Türkiye’deki en büyük tehlikenin sosyal yaşama müdahale olduğunu , Kars’ın 1974′de nüfusunun 18 bin olduğunu ve 5 sinemanın bulunduğunu, şu anda nüfusunun 80 bine çıktığını, ancak hiç sinema kalmadığını söyledi.

Kentte hayvancılığın da öldüğünden de bahseden Tekin, Karslıların kilogramı 38 liradan et satın aldığını söyledi.

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu çalışmalarında ana lojistik merkezinin, Kars yerine Erzurum ve Erzincan’a kaydırıldığını da söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Tekin, ”Yatırımlar bakanların memleketlerine göre mi belirlenecek? Erzurum ve Erzincan’a da yapılsın, ancak burada Kars da olmalıydı. Çünkü Kars Tiflis’e daha yakın” dedi.