SPOR: Kartal Yiğit Radyo Beşiktaş-son transferler

Radyo Beşiktaş camianın gündemi olan konularla ilgili spor yazarlarının görüşlerini aldı. Transferleri değerlendirmelerini istedi. Devre arasında alınan futbolcuların verimli olup olamayacağını sordu. DİDEM Tutal sordu, Güven Taner, Hayri Ülgen, Kartal Yiğit ve Fatih Doğan merak edilen konuları cevapladı.
İşte Beşiktaş’ı takip eden spor yazarlarının görüşlerinden özetler…
İşte görüşler:

KARTAL YİĞİT: “Başkan Yıldırım Demirören’le geçenlerde basın mensuplarıyla bir yemek yedik. Orada sohbet şeklinde gerçekten iddialı açıklamalarda bulundu Başkan… Haklıydı da, şöyle transfer yapılır. Yapılır ama önemli olan sahadaki başarıdır, dedi. Çünkü bugüne kadar Türkiye’ye bir çok ünlü oyuncu geldi ama belki de çoğu fazla yeteri derecede destek, katkı sağlayamadı takımlarına. O nedenle Beşiktaş şu an Türkiye Ligi’nin transferde en çok göze giren kulübü, bırakın Türkiye’yi Avrupa’da da en çok isminden bahsedilen bir kulüp. O nedenle temkinli olmak gerektiğini belirtti. Futboldur bu dünyanın en iyi yıldızlarını getirirsiniz, tutmayabilir. Bir takım oyunu olduğu için sorun yaşanabilir. Bu sene belki hiç bir şey yapamazlar, önümüzdeki sene kendilerinden randıman alınabilir, o nedenle transfer şampiyonu Beşiktaş ama bunun ligde sahaya yansıması gerekir. Şimdiden transferlere bakıp Beşiktaş arka arkaya seriler yapacak, şampiyonluğun en büyük adayı demek yanlış olur. Çünkü 14 puanlık bir fark var. Bu da çok az bir fark değil üstünde ayrıca Beşiktaş’ın bir çok rakibi var. O nedenle Beşiktaş temkinli giderse Başkanın dediği gibi istediklerini sahaya yansıtabilir diye düşünüyorum. Schuster istediği oyuncuları aldırdı, bugüne kadar hiç bir teknik adama nasip olmayan bir transfer politikası izlendi. Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynayan oyuncular alındı, bundan memnun değilse gerçekten yazık. Memnun olmamasını gerektirecek hiç bir sebep
yok, istemediği oyuncular da gönderilmeye başlandı. Zapotocny, Tabata, Ferrari… Tabi onlarda da şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi. Bir yere gitmemeleri sıkıntı yaratıyor, hocanın da bu konuda sıkıntısı var. Beşiktaş transferlerde turnayı gözünden vurdu ama gönderilmek istenen oyuncular gerçekten sıkıntı yaratıyor. Bunların gitmemesi yeni gelenlerin lisansı çıkarılmaması anlamında yani bir yandan çok olumlu bir tablo varken bir yandan da sıkıntılı bir bekleyiş var. Gidecek oyuncular da kulüp zarara uğrayacaktır; o yönde bir dezavantaj görüyorum.” (12/01/2011)