AKTÜEL-“Padişah mısın sen kardeşim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin yargıyı ele geçirmeye çalıştığını ileri sürdü. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 8 yıldır yargının ihmal edildiğini savundu. CHP lideri, Başbakan’a istediği TV kanalında, istediği programı yasaklama yetkisi verildiğini söyledi ve Erdoğan’a “Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun?” diye seslendi. Grup konuşmasında, İçişleri Bakanlığı’yla ‘yolsuzluk polemiğini’ sürdüren Kılıçdaroğlu, Elazığ’da, bir savcının “Burada yolsuzluk var” dediğini, İçişleri Bakanlığı’nın ise soruşturmaya gerek görmediğini hatırlattı.

CHP lideri, Danıştay’ın da söz konusu iddiaları soruşturmaya olur verdiğini anımsatarak, “Şimdi ben merak ediyorum, bu bakan acaba hiç utanıyor mu, sıkılıoyor mu acaba bu bakan?” diye sordu.

Geçen hafta TBMM’de, RTÜK Yasası’nın görüşüldüğünü hatırlatan CHP lideri, Başbakan’a, istediği TV kanalında, istediği programı yasaklama yetkisi verildiğini söyledi ve Erdoğan’a “Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun?” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu durumu, “4. Murat’ta bile böyle yetki yoktu” diyerek yorumladı.