AKTÜEL-İstanbul’a yeni bir proje daha…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adından “çılgın projem” olarak bahsettiği, İstanbul projesi, kent merkezini Karadeniz kıyısına taşımayı hedefleyen “New İstanbul” (Yeni İstanbul) isimli bir proje. Michigan Üniversitesi Kent Planlama Yüksek Lisans Programı tarafından hazırlanan “New İstanbul” projesinin izinden giderek ulaşılan isim ise oldukça dikkat çekici. Dünyanın önde gelen fütürist mimarlarından ve üniversitenin Yüksek Lisans Programı ile Proje Tasarım Ekibi’nin başında bulunan Amerikalı ünlü mimar Roy Strickland-Tyson Stevens ikilisi.

Proje bu iki kişinin önderliğinde 16 kişilik bir tasarım grubu tarafından hazırlanmış. Mimar Stevens’ın kişisel internet sitesindeki portfolyosuna da eklediği proje, eskizlerden, haritalardan ve İstanbul fotoğraflarından oluşan bir sunum niteliğinde. Sunumda dikkat çeken bir önemli unsur da, sık sık Başbakan Erdoğan’ın İstanbul ile ilgili sözlerinin serpiştiriliyor olması.

‘TARİHİ MİRAS FELAKETLERE KARŞI KORUNMALI’
Projenin önsözünde sonradan tasfiye edilen İstanbul Konut A.Ş.’ye hazırlandığı ve İstanbul’un bir miras olarak depreme ve diğer felaketlere karşı korunması gerektiğini vurgulayarak alternatif şehir taslaklarının hazırlandığı belirtiliyor. (Kaynak: Habertürk)