AKTÜEL-‘Basın Teşvik Ödülleri’ sahiplerini buldu

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu “Vefa ve Basın Teşvik Ödülleri”nde yazılı ve görsel basın mensupları ödüllendirildi. Spor camiası da ödül töreninde buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Spor AŞ.’nin ev sahipliğinde 17 Ekim 2010 Pazar günü koşulan 32. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nun “Vefa ve Basın Teşvik Ödülleri” İstanbul Dedeman Otel’de düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Spor yazarı Orhan Ayan’ın başkanlığında, basın dahil sporla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlardan belirlenen temsilcilerden oluşan seçici kurulun büyük bir dikkat ve özenle seçtiği ödüller, yazılı basın alanında haber, yorum, fotoğraf, seri haber, röportaj, Avrasya destek yazısı ve sosyal sorumluluk özel ödülü dallarında verildi. Görüntülü basın alanında da haber, röportaj, yorum, Avrasya öncesi destek programı, seri haber dallarında ödül verildi. Ayrıca; Jüri Büyük Ödülü, Spor A.Ş. Özel Ödülü, Vefa Ödülleri, Cüneyt Koryürek Özel Ödülü, Neriman Tekil Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülü ile çeşitli alanlardaki mansiyonlardan oluşan ödüller de sahiplerini buldu.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2. Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, atletizm sporuna büyük emekleri geçen Selahattin Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanı İhsan Küçükyazıcı, Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları Selim Terzi ve Serhat Karadağ, TUMOK yetkilisi Erdoğan Arıpınar, TSYD Genel Sekreteri Ahmet Çakır, Türkiye Gazatesi Yazı İşleri Müdürü Sadık Söztutan, Türkiye Gazatesi İletişim Koordinatörü Sami Özay ile spor basınının duayenlerinden Nemci Tanyolaç, Atilla Gökçe, Burhan Ayeri ve Orhan Ayan katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, yaptığı açılış konuşmasında Avrasya Maratonu’nun dünyanın sayılı yol koşularından biri olduğunu ve Gümüş kategoride bulunan bu maratonun 2011’de Altın kategoriye yükseltilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da uluslararası organizasyonlarda ve tesis yatırımlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin diğer belediyelere öncülük yaptığını belirterek, hak edilen ‘2012 Avrupa Spor Başkenti’ ödülüne layık olacak şekilde çalışmaların arttırılarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Spor A.Ş. Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin ise, spor hizmetlerinde ve organizasyonlarında Spor A.Ş.’nin Türkiye’nin en büyük spor şirketi olduğunu vurgulayarak, “Seneye daha iyisini yapana kadar 32. Avrasya Maratonu organizasyonu en iyisi olacak” dedi.

Törende konuşmaların ardından Yazılı Basın alanında 7 kategoride ödül dağıtılırken, Görüntülü Basın alanında da 11 kategorideki ödüller sahiplerini buldu. Gece hatıra fotoğraflarıyla son buldu.