AKTÜEL-Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Kayseri dosyasında ısrarlı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu konuşmasında bir çok gündem maddesinede yer verdi. Kılıçdaroğlu Yargıtay’daki değişim tartışmalarını da şu sözlerle yorumladı: “Yargıtay Başkanı Sayın Hasan Gerçeker’in eleştirileri yeni değil, Hükümet şimdi sanki anamuhalefet partisiymiş gibi şikayet ediyor. Yasayı çıkaran kendileri. Şimdi sorunu başkalarına havale etmeye çalışıyorlar. Biz nasıl yargıyı ele geçiririz onunla uğraştılar sorunları çözmediler.”

Hatay’da vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu konuşmasının satırbaşlarında şu sözlere yer verdi;
Davayı açtıracağız.
Türk Ordusu Kıbrıs’ta işgalci değildir. Başbakan’ın bunu söyleyememesi acz işaretidir.
Yargı reformu gecikmeden yapılmalı.
Hizbullah’ın bu süreçte güçleneceği açık.
AKP başkalarını suçlayarak çözüm bulacağını sanıyor.
Silivri’deki davayı da KCK Davası’nı da hukuka uygunluk açısından yakından takip ediyoruz.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay’daki değişim tartışmalarını da şu sözlerle yorumladı:

“Yargıtay Başkanı Sayın Hasan Gerçeker’in eleştirileri yeni değil, Hükümet şimdi sanki anamuhalefet partisiymiş gibi şikayet ediyor. Yasayı çıkaran kendileri. Şimdi sorunu başkalarına havale etmeye çalışıyorlar. Biz nasıl yargıyı ele geçiririz onunla uğraştılar sorunları çözmediler.

“Davaları uzatmak istediğinizde bütün olanaklar önünüzde duruyor. Ama bunun önünde sağlıklı adaletin gerçekleşmesi için gerekenleri yapmazsanız gelir tıkanırsınız. Adalet sistemi tıkandı. HSYK’nın sürecin içinde artık önemli bir işlevi yok. O bir karar organı. Ama asıl görev iktidara düşmektedir. Hukuk fakültelerinden başlayarak bu sürecin yeniden ele alınması gerekiyor.”

“Hizbullah tahliyeleri zaten toplum vicdanını rahatsız etti. Bazıları hiç cinayet işlememişken, bazılarının neden hala tutuklu olduğu merak edilirken, cinayet işlediği kesin olan kişilerin tahliye edilmesi, serbest bırakılması bu süreçte en büyük zaaf. Hizbullah’ın bu süreçte güçleneceği açık. Zaten hapishaneden serbest bırakılırken sanıkların karşılanış ve uğurlanış şekli bunu gösteriyor”

“Bir yerde hukuk ihlali varsa ve bu iddia edilirse üzerine gitmemiz gerekiyor. KCK davasını da Silivri’deki davayı da hukuka aykırılık var mı diye takibediyoruz. Çünkü bizim siyasi anlayışımızda insanlar siyasi düşünceleri ne olursa olsun, yasaların uygun gördüğü şekilde ve hukuk çerçevesinde yargılanması gerekir. Hukuku savunmak herkesin görevidir. Biz de burada ihlal var mı yok mu izleyeceğiz”