SPOR-Beşiktaş Cola Turka antrenörü açıkladı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka’nın başantrenörü Aziz Akkaya, ikinci yarıda çok daha iyi maçlar çıkaracaklarını söyledi. Akkaya, Samsun Basket ile yapacakları maç öncesi kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, ilk yarıyı 5. sırada tamamladıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi.
İlk yarıyı beşinci sırada bitirmenin kendileri için yeterli olmadığını kaydeden tecrübeli antrenör, şunları söyledi:
”İkinci yarıda çok daha iyi maçlar çıkararak en azından normal sezonu üçüncü sırada tamamlamak ve bu şekilde play-off’lara gitmek istiyoruz. Önümüzde Türkiye Kupası maçları ve ciddi bir lig programı var. Taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Şu anda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde en az taraftarla oynayan kulüp biziz. Kendi evimizde dahi boş salona oynamak, bize deplasman havası yaratıyor. Hem rakip üzerinde hem de hakemler üzerinde taraftarın baskısı çok farklı hissediliyor. Aldığımız 6 galibiyetin 4’ünü deplasmanda kazandık. Çünkü orada daha fazla taraftarımız gelip bize destek veriyor. Galibiyet ve mağlubiyet arasındaki farka baktığımız zaman, sürekli olarak 10 sayı ortalamasında. Bu aradaki 10 sayılık farkı taraftar desteği çok kolaylıkla kapatabilir. Taraftarımız, eğer ki yanımızda olursa burada çok farklı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”
Akkaya, hafta sonu Samsun Basket ile yapacakları maç konusunda ise ”Rakibimiz kendini ispatlamış kalitesi belli olan bir takım. Oradaki maçı da zor kazanmıştık” dedi.
Ligde her takımın birbirini yenecek durumda olduğunu kaydeden Aziz Akkaya, ”Kim daha çok istiyorsa o kazanıyor. Kadrolarına yeni takviye yaptılar. Kadrolarında, Türk yaptıkları bir yabancıyla birlikte toplamda beş yabancı oyuncuları var. Rakibimizin kapasitesini biliyoruz. Biz de bu maça bu ciddiyetle hazırlanıyoruz. Her maç olduğu gibi zor bir maç olacak. Ama sahadan galip ayrılan taraf biz olmak istiyoruz” diye konuştu.